troubadour magma neipa

Tijd om met de Troubadour Magma NEIPA nog een een bier voor te stellen van een brouwerij dat hier nog niet gepasseerd is, nl The Musketeers. Iedereen heeft wel al eens van een troubadour gehoord, dan heb ik het niet over die vlaamse zanger. In de middeleeuwen stonden ze als kunstenaars gekend die dichten en zingen perfect combineerden. Lyrisch word je ook wel eens je dit bier (of meerdere ervan) geproefd hebt.

OVER BROUWERIJ THE MUSKETEERS EN HET BIER

De geschiedenis van the Musketeers gaat even terug en dan heb ik het niet over die 3 gekende uit de 18e eeuw maar meer bepaald over vier brouwingenieurs die in 1999 startten met hun eigen bier.

In de keuken van Kristof de Roo werd het eerste brouwsel gemaakt en op punt gezet. Samen met Stefaan Soetemans zijn ze meer dan 20 jaar later nog steeds de drijvende krachten, de andere 2 hebben het gezelschap verlaten. Brouwen gebeurde destijds op grotere schaal bij andere brouwerijen. Dat eerste bier was de Troubadour blond en bleek ook direct in de smaak te vallen. Met zijn 8.5% was die wel vrij zwaar dus wilden ze wel een lichter bond bier maken genaamd de musketier maar dat bleek helaas reeds geregistreerd als merknaam.

Een paar jaar later volgde de Obscura, een donker bier dat zeker ook zijn succes kende. Het grootste respect kregen ze in 2010 toen ze met de magma een tripel ipa uitbrachten. Direct werd die tot beste bier gekroond op festivals en daarmee werden ze ook in het buitenland gelanceerd. Deze Troubadour Magma Neipa is zoals je het raadt dus een lichtere twist op de originele.

Naast de klassieke troubadourlijn kwam er in 2014 ook een legends serie met apartere bieren met als eerste de Antigoon, een wheat ipa dat ook al in de medailles viel. Later zijn er nog velen gevolgd zoals de Jack’s precious ipa (ook al bekroond), genoemd naar het lugubere verhaal van de Gentse olifant Jack dat uiteindelijk als worst geëindigd is.

Het gamma bleef maar uitbreiden met bieren zoals de troubadour westkust en spéciale maar ook legends en bucketlist bieren zoals dirty talk, Kiss my neighbours wife, See the northern lights en ook barrel aged bieren.

In 2016 beslisten de brouwers om de grote stap te zetten en een eigen brouwerij op te richten. Ze kochten in Sint-Gillis-Waas een steenbakkerij op en bouwden deze om tot een state of the art brouwerij met brouwerijcafé en kantoren. De productie draait rond de 8000 hl per jaar en exporteren doen ze al naar meer dan 15 landen. Als je eens in het waasland komt, breng dan zeker een bezoek!

De Troubadour magma neipa is er dus eentje uit de Troubadour reeks, gemaakt volgens het recept van de magma maar dan een stukje lichter met zijn 6.5% vol., vol hop, fruitigheid en met een sappige en fijne bittere afdronk.

TROUBADOUR MAGMA NEIPA
troubadour magma neipa
  • BROUWERIJ The Musketeers
  • HERKOMST Sint-Gillis-Waas, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL New England IPA
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS TEKU Glas
BIEROMSCHRIJVING

De Troubadour Magma NEIPA heeft een bleekblonde kleur met een lichte waas en een stevige witte schuimkraag. In de geur krijg je veel hoptoetsen, sinaasappel, ananas en citrus met daarnaast ook wat graan. De volmondige maar ook frisse smaak is eerder bitter maar goed verwerkt waardoor hij heel aangenaam weg drinkt.

FOODPAIRING

Drink deze Troubadour Magma Neipa als aperitief of bij mijn recept voor Thaise mosselen, lichte oosterse gerechten, salades met geitenkaas of roodbacteriekaas als munster.


THE MUSKETEERS BREWERY

Reepstraat 208, 9170 Sint-Gillis-Waas

Website

Deze biertip delen op social media!

Ontdek hier alle ander biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.