Trippin in a galaxy submarine

trippin in a galaxy submarine

Met de Trippin in a galaxy submarine trekken we naar Dutch Bargain uit het Nederlandse Groede (Zeeland). Deze brouwerij ligt niet zo ver van mij en ik heb al enige goede bieren van hen geproefd maar blijkbaar nog niet voorgesteld aan jullie, vreemd maar bij deze…

In het glas een Single Hop Double IPA, met dus maar 1 hopsoort en je raadt het al, de Galaxy. Een romige IPA met deels haver gebrouwen en het is er een zoals ik mijn IPA’s graag heb. Vol van smaak, aangenaam bitter en een tikkeltje zoeter.

OVER DE BROUWERIJ

Het verhaal van Dutch Bargain begon allemaal in 2011 met de drie eigenzinnige bierbrouwers, Marc Menue, Stijn Jordans en Thibo Baccarne. Sindsdien hebben we ons omringd door een toegewijd team specialisten. Toen de brouwerij in hartje Groede uit de voegen barstte, zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Die vonden ze in een pand om de hoek, de oude gemeenteschool van Groede. En zo werd brouwerij Dutch Bargain geboren.

Het gamma bestaat uit een 7-tal classics, seasonals en specials, bieren in allerlei stijlen dat je maar kan denken, van licht witbier over sours tot stout en IPA. Deze Trippin in a galaxy submarine komt dan weer uit de signature reeks, een reeks van 12 speciale bieren waar de hoofdbrouwer volledig zijn ding kwijt kon

TRIPPIN IN A GALAXY SUBMARINE : DEGUSTATIEFICHE
trippin in a galaxy submarine
  • NAAM BIER Trippin in a galaxy submarine
  • BROUWERIJ Dutch Bargain
  • HERKOMST Groede, Nederland
  • KLEUR Blond
  • STIJL DoubleIPA
  • ALCOHOL 8 % vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.

UITZICHT

Wazig en intens bleekblond van kleur met een stevige witte schuimkraag.

GEUR

Het is de hop die domineert in de geur met grassige en harsige hoptonen maar ook veel citrus, passievrucht en grapefruit. De mout zit iets meer op de achtergrond in de neus.

SMAAK

De smaak is heel vol en vrij intens, sappig en verfrissend maar romig tegelijk. Het citrusfruit blijft lang hangen in de afdronk alsook de aangename bitter.

FOODPAIRING

Serveer deze bij ovengerechten met kaas, bij deze spicy meat balls en andere kruidige gerechten.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.