Met deze tripel d’Anvers hebben we een van de meest iconische bieren (naast het Bolleke) van brouwerij de Koninck in onze glazen. Onderdeel van Duvel-Moortgat sinds 2010 maar met nog steeds de eigenheid van vroeger.
De geschiedenis van de brouwerij gaat al terug tot in 1833 toen een oude afspanning overgekocht en omgebouwd werd. De brouwerij kreeg toen de naam ‘de Hand’. In 1845 kwam die onder leiding van een zekere Carolus de Koninck en ging later over naar een ex-medewerker ism de familie Van den Bogaert. Die doopten de brouwerij om tot brasserie Charles de Koninck rond de 1e wereldoorlog. In 2010 volgde dus de overname en kwam er een grondige make-over.
De Tripel d’Anvers is een klassieke zoetere stijl tripel met een rijkelijk kruidig karakter en de nodige portie gist.
TRIPEL D’ANVERS : DEGUSTATIEFICHE

- BROUWERIJ De Koninck
- HERKOMST Antwerpen, België
- KLEUR Blond
- STIJL Tripel
- ALCOHOL 8% vol.
- SERV.TEMP. 8°c.
UITZICHT
Bleekblond met een rijkelijke witte schuimkraag.
GEUR
Een rijkelijke geur van zoete mouten, zacht wit fruit zoals banaan en ook sinaasappel. Daarnaast veel kruidigheid van de gist en best wat 4vg (kruidnagel, licht gerookt)
SMAAK
Een zachte maar tegelijk mond vullende en mond warmende smaak met een duidelijk kruidigheid.
FOODPAIRING
Schenk de Tripel d’Anvers bij romige gevogeltegerechten, gerijpte kazen en vette vis.
Ontdek hier alle andere biertips.