Tourette brewing Sabro

tourette brewing sabro

Nog niet lang geleden stelde ik de (helaas al uitverkochte) Black van Tourette brewing aan jullie voor maar hier ben ik al met de Tourette brewing Sabro, een heerlijke, lichte en vooral smaakvolle ipa zoals je nog niet zal geproefd hebben en de eerste die ze uitbrachten.

OVER TOURETTE BREWING EN HET BIER

Tourette brewing is een collectief van mensen uit Gent en Gentbrugge, allen met een verschillende achtergrond maar een gemene deler.. liefde voor bier, tooghangen en humor. De namen zijn Thierry Ponette, Daniella Provost, Anthony Haegeman, Pedro de Graeve, Leslie Lambregts en Ivo Oosterlinck.

Pedro had al ruime ervaring met de bieren die hij brouwt onder de naam l’arogante, net als Leslie die de oorspronkelijke brouwer van Arogante is en Daniella die ook haar aandeel in DOK brewing heeft. Maar samen met nog een paar kameraden vonden ze nog de ruimte, goesting en passie om een nieuw project aan te gaan. Met Tourette brewing willen ze goede en niet alledaagse bieren brengen die ze vooral zelf graag drinken, in kleine oplages en vaak ook eenmalige brouwsels. 1 ding staat vast, van hop zijn ze niet vies.

De nieuwe brouwsels worden steeds op een kleine installatie uitgebreid en geprefectioneerd om daarna in grotere hoeveelheid bij brouwerij Maenhout in Pittem te gaan brouwen. De ultieme droom is er een zoals van velen, om later een eigen brewpub in Gent uit te baten.

In 2021 verscheen hun eerste bier, deze Tourette brewing Sabro, een IPA vol tropische toetsen. Daarna kwamen er nog bieren bij als de Bloody Belgium, gebrouwen voor punkband ’the Kids’, een pale ale met Belgische hoppen en ook de Westkust, een Belgische versie van een Westcoast IPA met Columbus hop voor de bitter, Chinook en Citra voor de fruitigheid en Simcoe om het af te maken. Hun laatste brouwsel is de Duyster, een imperial stout barstens vol koffie maar ook wel een vleugje hop en wat bitter.

De Tourette brewing Sabro is zoals gezegd dus een ipa maar dan heel aromatisch maar tegelijk fris en aangenaam drinkbaar. Dat komt deels door de gebruikte gerst maar ook tarwe. zijn rijk aroma heeft hij te danken aan 1 hopsoort, de Sabro. Een hopsoort die de brouwers leren kennen hebben via Karl, de coo van Yakima Chief hops. Die man leerden ze kennen tijdens meerdere trips naar de VS, en het is ook hij die de cryomethode op punt zette om via stikstof de aroma’s van de hop nog meer te gaan concentreren. Deze cryohop werd gebruikt om te dryhoppen.. Het resultaat? Een bom vol citrus en zelfs wat kokos.

TOURETTE BREWING SABRO
tourette brewing sabro
  • BROUWERIJ Tourette Brewing (gebrouwen bij brouwerij Maenhout)
  • HERKOMST Gent(brugge)
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 5.2% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS TEKU glas (zie foto)
BIEROMSCHRIJVING

De Tourette Brewing Sabro heeft een lichtwazige goudblonde kleur met een fijn wit schuim.
In de geur krijg je een rijkelijk boeket van citrus, limoen, pompelmoes en ook kokos en mango. Daarnaast ook nog wel een frisse moutige toets. De smaak is net als de geur aromatisch maar vooral fris en licht bitter waardoor hij heel vlot drinkt maar tegelijk lang blijft nasmaken.

FOODPAIRING

De Tourette brewing Sabro past door zijn bittere en aromatische smaak perfect bij kruidige gerechten als scampi met curry of allerlei andere oosterse gerechten maar even goed op een zomers terras.


TOURETTE BREWING

Vredestraat 1, 9050 Gent

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.