totem double ipa

Met deze Totem Double IPA keren we terug naar eigen streek, Evergem meer bepaald. Dat ze leuke en aparte bieren maken staat vast, dat bewijst ook deze. Een rasechte IPA maar zonder extreem te zijn.

OVER TOTEM CRAFT BEERS EN HET BIER

Totem craftbeer is ontstaan uit een passie van Klaas Dellaert en Liesbeth Van Raemdonck, ooit waren ze nog totaal onbekend met bieren en proefden ze voorzichtig een tripel. Maar jong en nieuwsgierig als ze waren kwamen daar snel nieuwe en meer gewaagde bieren bij, van gerookt over zuur tot sterk gehopt. Getriggerd door al die speciale bieren begonnen ze begin de jaren 2010 met een hobbyinstallatie. In 2013 vonden ze de tijd rijp om met hun brouwsels naar buiten te komen en deden ze een paar inzendingen op bierwedstrijden. Met succes! Direct kaapten ze brons en goud weg, dat was het teken dat het goed was en betekende de kickstart voor een groeiend succes.

Het eerste brouwsel, hun chili stout waarmee ze goud wonnen kwam in 2014 op de markt, toen gebrouwen bij Anders te Halen. De filosofie is van het begin af aan al heel duidelijk geweest.. originele bieren maken die het publiek aangenaam weten te verrassen en vooral voor het publiek die graag ontdekt. Geen saaie eenheidsworst hier alleszins!

Niet veel later klopten ze aan bij Bryggja om te gaan brouwen tot het in 2019 tijd was om hun eigen installatie te installeren in thuisbasis Evergem. Ondertussen zijn er al menige verrassende brouwsels op de markt verschenen, van zure gosebieren over een Stout met macarons en kokosnoot tot deze Totem Double IPA en alles daartussen.

De Totem Double IPA in de editie van 2021 is gebrouwen met de klassieke pilsmout maar daarnaast ook haver voor de volle smaak en dextrinemouten waardoor het bier ook een ronde lichtzoete toets behoudt. Het aroma en zijn bitterheid kreeg het bier mee door Citra en Simcoehop te gaan gebruiken op verschillende tijdstippen in het brouwproces.

TOTEM DOUBLE IPA

totem double ipa
  • BROUWERIJ Totem Craft beers
  • HERKOMST Evergem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Double IPA
  • ALCOHOL 8% vol.
  • SERV.TEMP. 9°c.
  • GLAS Shaker glas
BIEROMSCHRIJVING

De Totem Double IPA heeft een goudgele kleur met een rijkelijk wit schuim. In de geur valt eerst zijn zoeter moutig karakter op maar dan komt de ananas, citrus, mango en zelfs wat pittige kruidige hoptoetsen naar boven. De ssmaak is heel rond van mondgevoel met een stevige bitter die goed in zijn body versmolten zit. Een perfect bier om van te genieten.

FOODPAIRING

Geniet van de Totem Double IPA op zijn eentje of bij romige kipgerechten, pizza of kruidige curries.


TOTEM Craft Beers

Reibroekstraat 101, 9940 Evergem

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.