tietje

Toch wel een gewaagde maar misschien marketingsgewijs een geniale naam voor een bier.. Tietje! Wie houdt daar nu niet van.. van een goed en smaakvol blond bier. De twee Gentse boezemvrienden achter dit bier bewijzen dat ze een goede neus hebben voor marketing, maar minstens even goed voor bier!

  • BROUWERIJ Boezemvrienden/Beerselect
  • HERKOMST Gent, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Sterk blond bier
  • ALCOHOL 7,5% vol.
  • SERV. TEMP. 8° c.
  • GLAS Tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

Het tietje is een goudenblond bier met een stevige witte schuimkraag. De geur is van in het begin vrij expressief met een lichzoete moutigheid. Vooral de kruiden zoals koriander komen er mooi in door maar ook zoet geel fruit en citrus door de sinaasschil die werd gebruikt. De smaak is doorwoven met een fijne hopbitter dat het bier naast zijn fruitige en lichtjes zoete karakter ook heel verfrissend houdt, samen met de kruiden die mooi in de afdronk blijven hangen. Dit Tietje kon mij alvast bekoren.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

De twee Gentse boezemvrienden, Arne Cosyns en Thomas Rodrigue zijn twee fervente bierliefhebbers die barsten van goede ideeën. Zo bewijzen ze met hun Tietjesbier. Een gewaagd topidee of een ondoordacht idee? Het eerste blijkt zeker het geval te zijn. Hun bier, dat ze trouwens zelf ontwikkelden als hobbybrouwers thuis in hun garage, verovert meer en meer de schappen in de bierwinkels en supermarkten.

De slogan van Tietje luidt : ‘Tietje, doe mij er maar twee’, wat minstens even goed gevonden is en persoonlijk zou ik er ook wel twee van lusten. Van bieren met dergelijke speciale namen ben ik meestal iets meer terughoudend maar na lang staan blinken in mijn voorraad heb ik hem geopend, geproefd een zeker goedgekeurd.

Om hun bier op grote schaal te gaan brouwen zijn ze op zoek gegaan naar een partner die hen zeker aansprak. Na niet lang zoeken kwamen ze bij Beerselect terecht, een brouwerij dat bier voor derden maakt, maar ook even goed meedenkt en zich specialiseert in craftbieren. Hier geen eenheidsworst dus!

Voor hun tietje zijn ze gegaan voor zoveel mogelijk lokale en kwalitatieve ingrediënten, en als extra smaakmaker werden sinaasappelschillen gebruikt. Die zorgen voor dat rijkelijk aroma en de iets zoetere smaak.

Van een stunt zijn de heren al zeker niet schuw. Velen onder jullie zullen mischien de spraakmakende cirkels op het Gentse Sint-Pietersplein zien voorbij komen hebben in het nieuws tijdens de coronacrisis. Ze zijn erin geslaagd om die cirkels te pimpen met stoepkrijt tot ja je raadt het wel.. tietjes! Het leek hen wel een ludiek en gewaagd maar geen overdreven idee en het leverde hen de nodige publiciteit op in de media. Ik ben alvast benieuwd wat deze twee nog gaan op de markt brengen..

FOODPAIRING

Het tietje past perfect op een zomers terras, maar even goed bij zoetere jonge kaas, roodbacteriekaas als Herve of Munster, maar even goed bij witte vis met botersaus.


DE BOEZEMVRIENDEN/TIETJE

Hippoliet Lammensstraat 42, 9000 Gent

Website : www.tietje.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.