Brasserie du Bocq uit Purnode kennen de meeste van de Gauloise en de Blanche de Namur. Maar met de Tête de Mort Tripel hebben ze ook een heerlijke tripel in hun gamma, een tripel pur sang in klassieke stijl maar allesbehalve stofferig.
- BROUWERIJ Brasserie du Bocq
- HERKOMST Purnode, België
- KLEUR Blond
- STIJL Tripel
- ALCOHOL 8.1% vol.
- SERV.TEMP. 8°c.
- GLAS Klassiek in zijn eigen glas in de vorm van een doodskop, maar een kelkglas voldoet zeker.
BIEROMSCHRIJVING
De Tête de Mort tripel heeft een goudgele kleur en een stevige witte schuimkraag. In de geur valt de graantoets direct op met vooral ook het zoete fruit, banaan, abrikoos en een kruidigheid die me vooral aan kamille doet denken. De aanzet is heel romig en zacht van textuur met de kruidigheid en zoet fruit als mondaroma. De zachte hopbitter zit vooral in de afdronk samen met een lichtwarme gloed zoals een tripel hoort te hebben.
OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER
Brasserie du Bocq is voornamelijk gekend bij het grote publiek van zijn Gauloise bier en Blanche de Namur.
De brouwerij zijn geschiedenis gaat al heel ver terug, tot in 1858. Martin Belot, een boer uit Purnode, brouwde toen enkel in de winter bier toen hij geen werk had op het land.
De bedeling gebeurde heel lokaal want hij leverde enkel maar onder de kerktoren en rond zijn boerderij. Zijn grootste troef was de ontdekking van een heel kwalitatieve waterlaag op het erf.
Begin de 20e eeuw werd de Gauloise voor het eerst gemaakt, met groot succes en het word tot op de dag van vandaag nog steeds gemaakt. Ondertussen werd de brouwerij een nv en kochten ze een drankencentrale op om het gamma te vergroten.
Na enige tijd stootten ze de drankencentrale af om zich op hun eigen gamma terug te focussen en zo aan hun groot internationaal succes te bouwen. Met als resultaat dat ze in 2015 aan een productie van 115 miljoen hl zijn gekomen. Daarmee behoren ze tot een van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Wallonië.
De familie Belot heeft ondertusen de brouwerij over gelaten aan de familie Keersmaecker, dat al meer dan 30 jaar de Corsendonk bieren brouwt bij du Bocq en in 2019 is de bouw gestart van een tweede site in Yvoir, zo kan op 2 sites aan de vraag voldaan worden.
Deze Tête de Mort Tripel is een van de latere bieren die op de markt kwamen, een tripel pur sang die ook in een fruitversie bestaat, namelijk de Tête de Mort Tripel Red.
FOODPAIRING
De Tête de Mort Tripel past perfect bij belegen kazen of stevige visgerechten.
Probeer hem zeker ook eens bij volgende gerechten.
BRASSERIE DU BOCQ
Rue de la Brasserie 4, 5530 Purnode
Website : www.bocq.be
Ontdek hier alle andere biertips.