terrest golden tripel

De Terrest Golden Tripel is het eerste bier van West-Vlaanderens recentste (en ik denk ook een van de enige) hoevebrouwerij waar zoveel mogelijk van A tot Z zelf geteeld wordt.

OVER TERREST BREWERY EN HET BIER

Terrest brewery is het grote werk van 2 mensen die begon bij de passie van die ene, Johan Van der Bauwhede. Als landbouwer besloot hij enkele jaren geleden na al een lange liefkozing voor bier om een brouwcursus te gaan volgen. In een eerder kleine hobbyinstallatie sloot hij zich wekelijks op om recepten te gaan maken en finetunen. Het resultaat daarvan kende zeker succes bij vrienden en familie.

Ook de vonk sloeg over bij dochter Valerie die ook besloot aan de brouwcursus te starten. Vader Johan vroeg aan haar om mee een grotere installatie te gaan bekijken. Het verhaal nam steeds grotere proporties aan en nu hebben ze hun eigen brouwerij waar, hoe kan het als landbouwer ook anders, gerst en hop zelf geteeld worden voor hun Terrest Golden tripel die vorig jaar gelanceerd werd.

De naam Terrest is afkomstig van de heuvel waar alles geteeld wordt en is ook de naam van het gehucht in Houthulst. Op de boerderij is er tevens een feestlocatie voorzien waar uiteraard de Terrest Golden Tripel geserveerd wordt.

TERREST GOLDEN TRIPEL
terrest golden tripel
  • BROUWERIJ Terrest brewery
  • HERKOMST Houthulst, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 8% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS Teku glas
BIEROMSCHRIJVING

De Terrest golden tripel heeft een diepe blonde en heldere kleur met een rijkelijk en stabiel wit schuim. In de geur krijg je vooral lichtfruitige en kruidige aroma’s die zelfs naar anijs neigt maar ook koriander. Het zoete graan komt in de geur ook zeker terug. In de smaak krijg je gelijk een zacht en mondvullend gevoel, laat het bier lang genoeg open staan om die kruidige en fruitige aroma’s ook in de smaak te krijgen. Een mooi en gebalanceerd smaakvol bier.

FOODPAIRING

De Terrest golden tripel past prima bij koude schaaldierenschotels, vis met een licht romige saus of rijkelijke salades met kip en een stevige dressing.


Terrest brewery

Vlastraat 1, 8650 Houthulst

Website

Delen op facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.