Taras Boulba is een van de vele bieren van Brasserie de la Senne. Zoals de brouwerijnaam verraad gelegen in Brussel. Een heel toegankelijk en fris bier dat vooral in de zomer best tot zijn recht komt.

  • BROUWERIJ Brasserie de la Senne
  • HERKOMST Brussel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Session Ale
  • ALCOHOL 4.5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Tulpglas

SMAAKBESCHRIJVING

Bleekgouden kleur en fijn wit schuim. Heel fruitige (citrus en steenfruit) hoparoma’s domineren bij de eerste maal ruiken, die vrij snel wegebben en plaats maken voor moutaroma’s, vooral bleekmout. Een hint van bloesems zit vooral op de achtergrond.

De geuren verraden ook de smaak, Het bitter van de hop neemt van begin tot einde het voortouw. De bitter zorgt wel voor veel frisheid, typerend voor een session ale met een klein zoet puntje als tegengewicht.

Het moutige karakter blijft ondanks de dominante bitter goed nasmaken, alleen valt het tegen dat er in de smaak weinig fruitigheid zit.

EXTRA INFORMATIE

Taras boulba is een van de vaste waarden van brasserie de la Senne, gelegen in Brussel.

De brouwerij is het werk van Bernard Leboucq en Ivan De Baets, die beiden elkaar leerden kennen in 2002 tijdens de Zinnekeparade. Bernard werkte bij de voormalige geuzestekerij Moriau, Ivan bij de Ranke.

In 2003 startten ze een microbrouwerij in de opslagplaats van Moriau in Sint-Piets-Leeuw, dan bij de Ranke met huurcontract, tot ze in 2010 in Molenbeek hun eerste brouwsel uit hun eigen, nieuwe brouwerij konden presenteren.

Een van de kenmerken die hun bieren gemeen hebben is een flinke dosis hop en lage alcoholpercentages, want goed bier hoeft niet zwaar te zijn.

De Taras Boulba, een type session ale, is daar het levende bewijs van.
Een goed gehopte en dorstlessende session ale van 4.5% vol.

FOODPAIRING

Heerlijk als aperitief, bij tapas, mosselen natuur bereid.


Brasserie de la Senne

Drève Anna Boch 19-21

1000 Brussel

Wesbite voor meer info : www.brasseriedelasenne.be

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.