tankpetrol ddh ipa

Jaarlijks reis ga ik een paar keer op reis naar de overkant van het kanaal, Engeland, en telkens neem ik enkele bieren mee zoals deze Tankpetrol DDH IPA uit de supermarkt om te proberen. Nee geen bier van de witte producten maar van Northern Monk, en daarmee bewijzen ze bij Tesco dat ze een kleine maar mooie selectie craftbieren aanbieden.

Northern Monk is opgericht in 2014 uit een idee dat al een tijd daarvoor was ontstaan. In 2008 deed mede oprichter Russ Bisset mee aan een ondernemerscompetitie met zijn idee.. the Northern Monk. Maar het duurt nog enige tijd tot dat effectief tot stand komt. In 2013 liep hij Brian Dickson tegen het lijf op een bierfestival en bleek dat ze beiden een grote droom hadden om een eigen brouwerij op te starten.

Niet veel later kochten ze een eigen (vrij grote) brouwset om er mee aan de slag te gaan en hun bieren lokaal te verkopen. Op die manier konden ze ook investeerders aantrekken om een jaar later de deuren van hun eigen brouwerij te openen in een oud molenaarsgebouw in Holbeck, Leeds. Jaar na jaar groeiden ze en al snel wonnen ze wat prijzen met hun bieren. Tegenwoordig zit de hoofdbrouwerij in Sydenham, Leeds maar de orginele locatie is nog steeds operationeel.

Taprooms werden geopend, er werd uitgebreid en projecten werden opgezet om de lokale gemeenschap te steunen onder de naam ‘For the North Foundation’. Maar gezien ze ook buiten de grenzen van het noorden wilden helpen veranderde het project naar ‘Faith in Futures’.

Daar maakten ze ondertussen een reeks bieren voor en de opbrengst daarvan gaat daar dus naartoe. En laat deze Tankpetrol DDH IPA daar nu toevallig deel van uitmaken.

TANKPETROL DDH IPA : DEGUSTATIEFICHE
tankpetrol ddh ipa
  • NAAM BIER Tankpetrol DDH ipa
  • BROUWERIJ Northern Monk
  • HERKOMST Leeds, UK
  • KLEUR Blond
  • STIJL DDH Hazy IPA
  • ALCOHOL 6 % vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.

UITZICHT

Een heel wazige bleekgele kleur met een eerder zwakke schuimkraag.

GEUR

In de geur heel veel fruitige hopgeuren zoals ananas, mango en guava. Daarnaast ook aardse en kruidige hoptoetsen.

SMAAK

Heel sappig van smaak en met een verfrissende en zesty bitter die blijft hangen tot de afdronk die boordevol citrus zit.

FOODPAIRING

Schenk de Tankpetrol DDH ipa als aperitief, zachte en romige witte kaas met tropisch fruit.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.