tank 7

Iedereen die een beetje bierliefhebber is heeft deze Tank 7 wel al eens gedronken of toch zien staan in de rekken van menig winkel. Toch wou ik deze heerlijke klassieker van Boulevard brewing nog eens in de spotlight zetten.

OVER BOULEVARD BREWING EN HET BIER

Het verhaal van Boulevard brewing is er een van durf en doorzettingsvermogen. Deze brouwerij was vele jaren geleden, in 1984, een echte pionier en trendsetter wat betreft speciaalbieren in Amerika. In dat jaar trok John McDonald door ons land en bezocht hij verschillende cafés en bars die goed bier serveerden.

Geïntrigeerd en helemaal verwonderd over al die smaken trok hij terug naar zijn thuisbasis Kansas, waar hij werkt(e) als timmerman. Toen destijds was er enkel maar gewoon industrieel bier te verkrijgen dat allemaal hetzelfde smaakte. Ooit was dat anders toen er verschillende brouwerijen waren in de stad, maar helaas verdwenen die allemaal.

Hij kon zijn avonturen en dromen in ons land niet vergeten en dacht na om gewoon zelf een brouwerij te beginnen, maar veel geld had hij niet dus trok hij met een goed plan naar de banken maar die waren niet te overtuigen. Ze verklaarden hem eerder gek om het op te willen nemen tegen de grote spelers.. terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was. Hij verkocht zelfs zijn huis om aan geld te geraken.

Met veel moeite kon hij dan toch zijn eigen brouwerijtje starten in hetzelfde gebouw van zijn werkplaats met een kleine installatie.. We spreken al over november 1989 tot de eerste vaten bier op de markt kwamen. Met een kleine crew werkten ze dag en nacht om te brouwen en produceren, maar dat hard werk loonde.. Uiteindelijk vonden ze een bank die wou financieren en konden ze insvesteren in en bottellijn, dat betekende de start van een grote groei naar een brouwerij die in 2004 een 100.000 vaten produceerde. Maar het gebouw zat na eerdere uitbreidingen op zijn limiet.

In 2006 volgde een grote investering van maar liefst 25 miljoen dollar om een nog grotere brouwzaal te bouwen. De vraag naar witbier en blond bier bleef de grootste maar ze lanceerden kort daarna een nieuwe en gewaagdere lijn met bieren, tijd om ander publiek ook aan te trekken en de mensen kennis te laten maken met echt speciale bieren.

Een van de bieren die hem altijd waren bijgebleven uit zijn trip naar België was Duvel, zo contacteerde hij Michel Moortgat. John zag niet veel later de grote kans in uitbreiding en werd zo overgenomen door Duvel. Een groot bezoekerscenter werd opgericht gevolgd door een gigantische bliklijn en nieuwe grote gistingstanks.

Het gamma ging ondertussen ook van klassiekers als deze Tank 7 naar quadrupel, stout zoals de Dark Truth, ipa en zuur bier. Maar het blijft niet alleen bij bier, ook de trend van hard seltzers, zeg maar bruiswater met een vleugje fruit en alcohol alsook cocktails en limonades op blik zijn hen niet vreemd.

De Tank 7 is per toeval ontstaan toen de brouwers een saison bier wilden maken, hergist met wilde brettgist. Deze zou dienen als basis voor het bier maar ze merkten dat het bier in tank 7 anders was dan de rest, iedereen van de brouwerij was er gek van dus besloten ze deze maar puur uit te brengen, een echt succes dus. Het bier heeft een iets hoger alcoholpercentage dan onze saisons maar heeft wel alles wat een klassieke saison vraagt : fruitigheid, kruidigheid en een goede bitter.

De Tank 7 is ook een van de weinige Amerikaanse craftbieren die de weg naar onze winkelrekken en supermarkten vlot heeft gevonden.. mede dankzij Duvel uiteraard.

TANK 7
dark truth
  • BROUWERIJ Boulevard brewing (Duvel Moortgat)
  • HERKOMST Kansas city, USA
  • KLEUR Blond
  • STIJL Farmhouse ale
  • ALCOHOL 8.5% vol.
  • SERV.TEMP. 8° c.
  • GLAS Hoog tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Tank 7 heeft een diepe goudblonde kleur en een stevig wit schuim. De geur is gevuld met zoeter fruit als abrikoos en een zweem van banaan maar ook grapefruit. Daarnaast zitten er ook veel kruidige esters in van de gebruikte gist die voor wat kruidigheid zorgen. De smaak is rond en stevig maar tegelijk verfrissend. Hij heeft wat weg van de saison Dupont maar dan met extra pit en een licht zoete afdronk.

FOODPAIRING

De Tank 7 is perfect als begeleider bij gevogeltegerechten met romige saus, visgerechten van op de grill en schaaldieren.


BOULEVARD BREWING CO.

2534 MADISON AVE. KCMO 64108

Website

Delen op facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.