swan song

De Swan Song is een stevigere triple IPA met de nodige dosis Azacca, Sabro, Amarillo en Wai-Ti hop.

Siphon Brewing is een microbrouwerij uit het West-Vlaamse Damme, gelegen aan restaurant de Siphon van Franky Callewaert. Het restaurant is al jarenlang een culinair begrip en al lang was hij liefhebber van (aangepaste) bieren bij zijn gerechten. Toen hij in contact kwam met het tweetal Breandèn Kearny (voormalig Iers advocaat) en Franklin Verdonck (ingenieur) vertelde hij hen dat het zijn grootste droom was om bij het restaurant een brouwerij te hebben dat bieren maakt om daar dan op de kaart te zetten, en zo geschiedde.

In 2016 werd een gebouw nabij het restaurant als brouwerij ingericht en niet veel later werden de eerste flesjes Dams bier gemaakt. Breandèn is al enige jaren geleden naar hier verhuisd om zijn passie voor bier te volgen en bier en foodwriter te worden en Franklin gepassioneerd en opgeleid hobbybrouwer.

In 2018 werd Siphon Brewing als beste nieuwe brouwerij verkozen in Amerika, een heuse eer maar ook het bewijs dat ze daar goede bieren maken. Ze maken bieren in gekende stijlen maar ook vergeten of buitenmandse stijlen maar dan met een moderne en eigen twist. Denk maar aan een oester stout, bier met lavendel, gerookt hout, enz. De hop staat vaak ook vooraan in veel van hun bieren

Alle namen van de bieren hebben trouwens een link naar de stad of een mythe wat de bieren des te interessanter maakt omdat er een verhaal achter zit. Zoals deze Swan Song vernoemd is naar de vele zwanen op het kanaal.

SWAN SONG : DEGUSTATIEFICHE
swan song
  • NAAM BIER Swan Song
  • BROUWERIJ Siphon Brewing
  • HERKOMST Damme
  • KLEUR Blond
  • STIJL Triple IPA
  • ALCOHOL 10% vol.
  • SERV.TEMP. 11°c.

UITZICHT

Intens goudblond met een licht oranje/amber schijn en een iets grover schuim

GEUR

Een geur van briochebrood, toast, zoete sinaasappel, abrikozengelei en hopbellen.

SMAAK

Eenstevige bitterzoete smaak met een lange afdronk waarin de hop en dennehars mooi blijft hangen

FOODPAIRING

Stevige indian curries, beef wellington, burgers

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.