stereo mono mosaic

We hebben ondertussen naast België ook al veel vreemde landen aangesneden qua biertips. Met deze Stereo Mono Mosaic trekken we naar een nieuw land.. Denemarken! Ja daar maken ze ondertussen ook vele goede craftbieren! Deze is er eentje uit de single hop series van To Øl.

OVER TO ØL BREWERY EN HET BIER

Deze Deense brouwerij is kent zijn start enige jaren geleden in 2010, bezielers van dienst zijn de 2 vrienden Tore Gynther en Emil Jensen. Brouwen deden ze zoals velen op een kleine installatie maar om uit te breiden en grotere volumes te kunnen brouwen gingen ze ook ergens anders gaan brouwen. Er zit zeker ook een Belgisch kantje aan hun verhaal want een deel van hun bieren werd bij de proefbrouwerij gebrouwen te Lochristi.. waar die Belgen toch niet goed in en voor zijn?!

In 2016 was het tijd om in Kopenhagen een eigen brewpub genaamd BRUS te starten en zo iets grotere volumes en ook limited bieren direct daar aan de man te brengen, daarbij werd ook een restaurant voorzien. Een jaar later volgde al en tweede bar in Oslo, Noorwegen. In 2020 waren er eindelijk genoeg middelen om van start te gaan in hun eigen brouwerij te Svinninge, Denemarken. Deze werd ondergebracht in een oud fabriekspand van 26.000 m² en bied plaats voor een installatie van meer dan 80hl die ook voor andere brouwers dienst doet.

To Øl houdt zeker ook van samenwerkingen, zo doen ze dat met Mikkeller en runnen ze samen enkele bars en shops maar brouwen ze ook bieren samen. Dat doen ze onder andere ook met Põhjala, Lervig, Brewdog,… en exporteren doen ze ondertussen al naar meer dan 40 landen.

Geen stijl is hen vreemd maar hoppige bieren zoals deze Stereo Mono Mosaic blijven dominant. Daarnaast is er ook een grote selectie van natuurlijke bieren met wilde of gemengde gist, zure bieren, donkere en zware bieren, lager en alcoholvrij. Voor hun bars maken ze zelfs ciders en cocktails dus uitgebreid is het gamma zeker.

Deze Stereo mono mosaic behoort tot hun range van single hop bieren die ze steeds wisselen. Ondertussen hebben ze al een stereo mono cashmere en Idaho uitgebracht. De Stereo Mono mosaic komt zeker nog eens terug maar je zal moeite moeten doen om deze nog te vinden vrees ik. Gemaakt met enkel mosaic hop heeft deze veel hoppige toetsen met zachte steenfruit geuren en die typische harsige achtertoon.

STERO MONO MOSAIC
stereo mono mosaic
  • BROUWERIJ To Øl brewery
  • HERKOMST Svinninge, Denemarken
  • KLEUR Blond
  • STIJL DDH Pale Ale (double dry hopped)
  • ALCOHOL 6.8% vol.
  • SERV.TEMP. 8° c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Stereo Mono Mosaic is eerder goudgeel tot amber van kleur met een stevig maar niet te rijkelijk wit schuim. In de geur is het niet zozeer een explosie van aroma maar eerder zachte toetsen van karamel, abrikoos en ook wat van brood maar bovenal veel harsige geuren door de mosaichop. Zijn smaak is als vol en rijkelijk te omschrijven met een goed verweven maar presente bitter en een sappige, lichtzoete afdronk.

FOODPAIRING

De Stereo Mono mosaic is het perfecte bier bij gerijpte roodbacteriekazen, gegrilde zalm of tonijn. Als er maar umami en iets kruidigs in zit!


TO ØL BREWERY

Ringstedvej 13 Port 2, 4520 Svinninge (Denemarken)

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.