slijkvisser blond

De Slijkvisser blond is een van de drie -enfin vier bieren als we hun nieuwste seizoensbier genaamd Plekpot meerekenen- in het gamma van de Lommelse microbrouwerij Van Dijck. Een stevig blond bier met een rijke maar toch veerfrissende smaak.

OVER BROUWERIJ VAN DIJCK EN HUN BIEREN

Brouwerij Vandijck is echt een recente microbrouwerij uit het Limburgse Lommel. Eind 2019 maakten ze de stap van hobbybrouwerij naar een professionele brouwerij.

Hobbybrouwen deed Timothy Vandijck al sinds begin de jaren 2000. Langzaam aan, jaar na jaar werd de installatie iets groter en verhuisde die nu en dan van de ene ruimte naar de andere. In 2010 volgde hij brouwlessen om zich nog meer te verdiepen in de brouwwereld. Want ik spreek uit ervaring dat hobbybrouwen en professioneel brouwen niet te vergelijken valt.

Eind 2019 zetten ze dus de stap naar een (semi-) professionele brouwerij en het brouwen is een volledige familie aangelegenheid geworden. Broer Jimmy werkt ook mee in de zaak en regelt vooral de praktische kant van de brouwerij en de social media terwijl vader ook de handen uit de mouwen steekt, net als de partner, want er komt heel veel bij kijken.

Het eerste bier dat ze op de markt brachten is de Slijkvisser amber, een amberkleurige tripel die goed droog en lichtfruitig is. Tweede in rij is deze Slijkvisser blond, een blonde van maar liefst 11%! vol. en ook bestaat deze in een donkere versie. In 2021 hebben ze ook de Plekpot uitgebracht in beperkte oplage, gemaakt met honing van eigen bijen.

De naam slijkvisser komt van het feit dat er bij het vissen al iemand eens niets durft vangen en dus zogezegd in het slijk vist, iets wat je na enkele van deze bieren zeker kan tegenkomen.

SLIJKVISSER BLOND

slijkvisser blond
  • BROUWERIJ Brouwerij Vandijck
  • HERKOMST Lommel, België
  • KLEUR Amberkleurig
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 11%
  • SERV.TEMP. 9°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Slijkvisser blond heeft een goudgele kleur met rijkelijk en stevig schuim. In de geur merk je direct een zoete toets van mouten en ook merk je het vleugje extra alcohol, goed verwoven wel met het zoete gele fruit en een lichte hint van koriander en kruidnagel afkomstig van de gist. De smaak is vrij rond en rijk maar tegelijk nog fris door de iets hogere saturatie. De lange afdronk zit boordevol fruit en kruiden.

FOODPAIRING

De Slijkvisser blond past door zijn steviger alcoholpercentage best bij een iets steviger of romiger gerecht zoals vol-au-vent of hamrolletjes met witlof. Ook bij gerijpte kazen is het de ideale partner.


BROUWERIJ VANDIJCK

Wagenmakersweg 32, 3920 Lommel

Website : www.brouwerijvandijck.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.