Simsalabimcoe for President

simsalabimcoe for president

De Simsalabimcoe for President (een mond vol!) van het Nederlandse Frontaal brewing uit Breda is een ipa met voornamelijk tarwemout gebrouwen.

Brouwerij Frontaal is op een toch vrij kort termijn een groot begrip geworden in de Nederlandse bierwereld en ver daarbuiten. In 2015 werd de brouwerij opgericht door Roel Buckens. Na enkele jaren hobbybrouwen zag hij de tijd rijp voor een eigen microbrouwerij. Als locatie vond hij in Breda op een bedrijventerrein de geschikte locatie. Al na een jaar volgde wegens succes een verhuis naar een ander pand om aan de vraag te voldoen. Van 3000 liter ging het naar 20.000 liter. Er volgden al enkele crowfundingacties om geld in te zamelen en uit te breiden.

Het doel van de brouwerij was van begin af aan om smaakvolle, moderne en ambachtelijke bieren te brouwen en daar blijven ze tot op vandaag met hun 20-koppig team trouw aan. Ook transparantie, balans en creativiteit wordt niet uit het oog verloren. ‘Beer for Thought’ is dan ook hun slogan, om met verrassende smaken in hun bier de mensen doen nadenken hoe het eigenlijk ontstaan is.

Ook nu, anno 2021 zitten ze op de limiet en houden ze momenteel nog een grootse crowfundingactie, de grootste uit de geschiedenis waarin ze op zoek gaan naar 5 miljoen euro. Het doel, een geheel nieuwe brouwerij met afvullijn in Breda Noord maar ook hun houten vatenpark uitbreiden en een eigen stokerij en destilleerderij oprichten om hun bieren van A-Z zelf te maken.

In hun gamma hebben ze een wijde variëteit aan bieren, van een pils en witbier over ipa, dipa, neipa, stouts en quadrupels.. Allen in een modern jasje gestoken met leuke artworks, trouwens allemaal op blik.

Deze Simsalabimcoe for president is zoals eerder gezegd dus een wheat ipa (met een grote dosis tarwe), op smaak gebracht met Sabro hop en Simcoe. Simcoe is trouwens ook de naam van de hond van de brouwerij, leuke fun fact.

SIMSALABIMCOE FOR PRESIDENT : DEGUSTATIEFICHE
simsalabimcoe for president
  • NAAM BIER Simsalabimcoe for President
  • BROUWERIJ Frontaal
  • HERKOMST Breda, Nederland
  • KLEUR Blond
  • STIJL Wheat IPA
  • ALCOHOL 6% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.

UITZICHT

Vrij intense blondgele kleur met een rijkelijke witte schuimkraag.

GEUR

De geur wordt gedomineerd door verse hop, ananas, citrus, vanille en op de achtergrond vers graan.

SMAAK

De smaak is verfrissend met een sappige zesty bitter maar tegelijk mondvullend.

FOODPAIRING

Drink deze Simsalabimcoe for President op een zonnig terras, gamba’s uit de oven, warme schaal en scheldieren of pizza.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.