shark pants

We halen nog eens een bier van de Struise brouwers uit Vleteren uit de koeling als biertip voor deze zomer. De Shark Pants is een steviger bier wel in true American style, reeds in 2011 voor het eerst gemaakt ism de bevriende Three Floyds brewery uit Indiana.

OVER DE STRUISE BROUWERS EN HET BIER

De eerste bieren van de Struise werden ontwikkeld in 2001, in een oud schuurtje op een struisvogelboerderij in Lo-Reninge, een uithoek van West-Vlaanderen. Struise heeft dus zijn naam aan deze vogel te danken.

In 2003 hebben ze hun eerste bier, de pannepot, gecommercialiseerd. Genoemd naar een scheepstype. Tot 2009 maakten ze gebruik van andere brouwers hun installatie, eerst bij deca en dan bij Coulier, tot ze in 2009 een pand gevonden hadden in Oostvleteren. Maar door grote successen wordt er nog steeds gebruik gemaakt van collega brouwers hun installatie.

Sinds 2012 wordt hier een groot assortiment aan speciale en aparte bieren gebrouwen waarbij je merkt dat ze zichzelf al eens opnieuw durven uitvinden. Voornamelijk zwaardere bieren, sterk gehopte of vatgerijpte bieren vloeien er uit de ketels. Deze Shark Pants is daar dan ook een goed voorbeeld van en is extreem bitter met zijn 300 IBU (om te vergelijken, de Duvel tripel hop cashmere vinden sommigen al bitter en die heeft amper 40 IBU).

Deze Shark Pants is ontworpen naar aanleiding van het overlijden van vriend en brouwerijmedewerker Rich Sheppard van Three Floyds brewing. Heel kort na hun bezoek ginds in 2011 waar ze dit sterk gehopt en gemout bier met cristalmouten en haver ontwikkelden samen met hen brouwden ze het ook hier toen ze op bezoek kwamen.

SHARK PANTS
shark pants
  • BROUWERIJ Struise Brouwers
  • HERKOMST Vleteren, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Double IPA
  • ALCOHOL 9% vol
  • SERV.TEMP. 9°c.
  • GLAS Teku glas
BIEROMSCHRIJVING

De Shark Pants heeft een diepe en intense bijna oranjeachtige kleur met een iets minder stevig wit schuim. De geur wordt gedomineerd door de mouten met wat karamel gebrande suiker als op een creme brûlee, sinaas en citrus met op de achtergrond de vegetale, licht harsige hoptoetsen. In de smaak merk je iets minder koolzuur waardoor het bier zoeter aan doet en zo zijn stevige bitter wat maskeert.

FOODPAIRING

Deze Shark Pants drink je best bij heel rijkelijke en vettige gerechten, curries, gebraden kip, burgers of als digestief.


STRUISE BROUWERS

Kasteelstraat 50, 8640 Oostvleteren

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.