setting sun

Setting Sun of de ondergaande zon, zelden past de naam van een bier beter bij het ideale moment om het te drinken. Deze New England IPA van Brouwerij Frontaal uit het Nederlandse Breda is door zijn fruitige, frishoppige en sappige smaak ideaal op een warme zomeravond.

OVER BROUWERIJ FRONTAAL EN HUN BIEREN

Brouwerij Frontaal is op een toch vrij kort termijn een groot begrip geworden in de Nederlandse bierwereld en ver daarbuiten. In 2015 werd de brouwerij opgericht door Roel Buckens. Na enkele jaren hobbybrouwen zag hij de tijd rijp voor een eigen microbrouwerij. Als locatie vond hij in Breda op een bedrijventerrein de geschikte locatie. Al na een jaar volgde wegens succes een verhuis naar een ander pand om aan de vraag te voldoen. Van 3000 liter ging het naar 20.000 liter. Er volgden al enkele crowfundingacties om geld in te zamelen en uit te breiden.

Het doel van de brouwerij was van begin af aan om smaakvolle, moderne en ambachtelijke bieren te brouwen en daar blijven ze tot op vandaag met hun 20-koppig team trouw aan. Ook transparantie, balans en creativiteit wordt niet uit het oog verloren. ‘Beer for Thought’ i dan ook hun slogan, om met verrassende smaken in hun bier de mensen doen nadenken hoe het eigenlijk ontstaan is.

Ook nu, anno 2021 zitten ze op de limiet en houden ze momenteel nog een grootse crowfundingactie, de grootste uit de geschiedenis waarin ze op zoek gaan naar 5 miljoen euro. Het doel, een geheel nieuwe brouwerij met afvullijn in Breda Noord maar ook hun houten vatenpark uitbreiden en een eigen stokerij en destilleerderij oprichten om hun bieren van A-Z zelf te maken.

In hun gamma hebben ze een wijde variëteit aan bieren, van een pil en witbier over ipa, dipa, neipa, stouts en quadrupels.. Allen in een modern jasje gestoken met leuke artworks, trouwens allemaal op blik.

De setting sun is één van die leuke bieren, een New England IPA of kortweg neipa met zoals het hoort een rijkelijk hoppig aroma en karakter dat tegelijk vlot drinkt.

SETTING SUN

setting sun
  • BROUWERIJ Frontaal
  • HERKOMST Breda, Nederland
  • KLEUR Blond
  • STIJL NEIPA
  • ALCOHOL 6% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Shaker glas
BIEROMSCHRIJVING

De Setting Sun heeft een wazige perzikgele kleur met een iets grover schuim. In de geur krijg je een hoprijke geur met passievrucht en mango, maar niet te uitbundig. De smaak is sappig zoals het hoort met een fijne bitter die blijft hangen in zijn moutige en sappige afdronk.

FOODPAIRING

De Setting sun is eerder het perfecte aperitiefbier maar proef deze zeker ook eens bij koude schaaldierbereidingen, een romige witte kaas en salades met citrusvruchten in verwerkt.


BROUWERIJ FRONTAAL

Liniestraat 31

4816 BG Breda, Nederland

Website

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.