Saison In de naam van de Vader

Nee we gaan nu niet de heilige boon gaan uithangen. De Saison In de naam van de vader is het saison bier van de Heilig Hart brouwerij uit de Oost-Vlaamse Kwatrecht.

De microbrouwerij is ondergebracht in de voormalige kerk, vandaar de naam. Vooral respect voor de natuur en weinig toevoegingen staan centraal in de brouwerij maar eveneens in het gamma van wijnen en andere dranken dat ze ook verkopen.

  • BROUWERIJ Heilig Hart Brouwerij
  • HERKOMST Kwatrecht, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Saisonbier
  • ALCOHOL 5.8% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Kelkglas

SMAAKBESCHRIJVING

De Saison in de naam van de vader heeft een vrij bleekblonde kleur met een iets grover maar stevig schuim. In de geur valt een rijkelijk maar fris boeket direct op. Er werd aan het bier redelijk wat kruiden toegevoegd wat gebruikelijk is voor een saison. De kardemom en sinaasappelschil zijn subtiel aanwezig met een licht moutige toets. In de smaak merken we direct iets fris zurig op, maar zeker geen wilde gist of dergelijke. De bitterheid van de gebruikte hoppen ondersteund het frisse zurige goed en geeft het bier balans. Een aangenaam en doordrinkbaar licht bier.

EXTRA INFORMATIE

De Heilig Hart brouwerij is het werk van Hans Dusselier en zoon Victor.

Vader Hans was al langer actief in de drankensector met zijn natuurlijke wijn- en drankenhandel DeSolari, vroeger gevestigd in Aalter.

Samen met zoon Victor is Hans in 2017 in een avontuur gestapt door hun intrede te doen in de Heilig Hart kerk te Kwatrecht die leeg was komen te staan. Beiden met een liefde voor bier en dranken in het algemeen hebben ze er een microbrouwerij ingericht met daarbij de Heilig Hart Bar

Met een passie voor alles wat natuurlijk is hebben ze zelfs amforen en betonnen eieren laten installeren om zo hun bieren op te laten rijpen.

Een van hun laatste creaties is de Epiclesse, een hybride tussen most van druiven (ongegiste wijn) en bier op amforen gerijpt, speciaal en gewaagd maar geslaagd.

De Saison In de naam van de Vader is een verfrissend saisonbier, gekruid met kardemom, paradijszaad, piment en zoete en bittere sinaasappelschillen.

FOODPAIRING

Bij frisse salades maar even goed bij forel uit de oven of een witte zachte kaas.


Heilig Hart Brouwerij

Brusselsesteenweg 85a, 9230 Kwatrecht/Wetteren

Website : desolari3.odoo.com/

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.