saison d'erpe-mere

De Saison d’Erpe-Mere is zoals de naam het zegt een saison afkomstig uit het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. Maar dan echt een boegbeeld en top in zijn klasse. Als men vraagt aan mij, wat is een saison dan laat ik deze zeker proeven en dan spreekt het voor zich.

Gemaakt in brouwerij de Glazen Toren, het werk van 2 heren, Jef Van den Steen en Dirk de Fauw. Van deze eerstgenoemde heb ik het geluk gehad les te mogen krijgen, zelf is hij bierauteur en schreef hij reeds een paar boeken over bier en zetelde hij al meermaals in bierwedstrijden. Een vat vol kennis dat hij in zijn bier toont maar waar hij ook heel passievol over kan vertellen.

De brouwerij zelf werd in 2002 opgericht in Erpe-Mere met nu een moderne 25 hl installatie die momenteel zelfs te klein is om het groeiende succes aan te kunnen. Daarom werd heel recent uitgeweken naar een industrieterrein in Aalst om zo verder te kunnen uitbreiden. Deze Saison d’Erpe-Mere is wel het meest gekende en geliefde bier van hen

De bieren worden naar alle hoeken van de wereld bijna geëxporteerd waaronder Australië, Japan, USA, UK, Rusland, …

Saison d’Erpe-Mere

  • KLEUR Blond
  • STIJL Saison
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Fluitglas

De Saison d’Erpe-Mere heeft een strogele kleur met een fijne mousse.

In de geur vooral een licht kruidige gisttoets, veel citrus, wit fruit en een hint van banaan.

De smaak is van in het begin vrij droog maar toch nog mondvullend. Ook hier blijft vooral die kruidigheid en citrus hangen.

FOODPAIRING

Serveer de Saison d’Erpe-Mere zo als aperitief, maar even goed bij vele gerechtjes met vette vis zoals gerookte zalm, makreel, haring, forel, … of bij schaaldieren. Een kreeft belle-vue zou bijvoorbeeld ideaal zijn.

BROUWERIJ DE GLAZEN TOREN

Website : www.glazentoren.be

Glazentorenweg 11, 9420 Erpe-Mere

Alle andere biertips lees je hier.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.