rêve abstrait

Wat krijg je als je een Amerikaan samen brengt met een Belg en die eerste heimwee krijgt uit eigen land? Een heerlijk bier als deze Rêve abstrait! Een sour ipa die bijna een ware fruitbom is!

OVER DIAZ BREWING COMPANY EN HUN BIEREN

Op het eerste zicht doet deze naam niet echt Belgisch aan maar vergis je niet.. Ex-Amerikaans soldaat Daniel Diaz uit Connecticut en zijn wederhelft Shaika Alloway, Belgische en van opleiding manager assistant leerden elkaar kennen toen Daniel hier in 2009 terecht kwam voor zijn werk op de basis van Bergen.

Daniel is militair af maar werkt wel nog als burger voor de NAVO terwijl zij voor het Amerikaanse leger instaat voor de rekrutering en in de brouwerij voor de administratie. In 2013 begon Daniel uit heimwee naar bierstijlen uit Amerika met hobbybrouwen tot hij in april 2021 van start ging met DIAZ brewing company.

Gevestigd in hun garage in een oude woning aan de spoorwegen temidden het bos van Baudour in Henegouwen staat hun kleine brouwinstallatie waar ze telkens unieke, vaak hopgedreven bieren brouwen in beperkte oplage. Als resultaat krijg je vele leuke bieren die de perfecte speeltuin vormen voor Daniel.

De Rêve abstrait is een van die vele bieren die van A tot Z ter plaatse gebrouwen en geblikt/gebotteld worden. Deze is een sour ipa oftewel een zure ipa, boordevol fruitige aroma’s afkomstig van de Talus en Hallertau Blanc hop terwijl de frisheid komt van de philly sour gist maar even goed van de maris otter-,pils- en tarwemouten.

Voorlopig zijn de bieren enkel nog maar lokaal te verkrijgen of online als je hen stuurt, maar het is de moeite waard om ze eens op te zoeken en wie weet staan ze binnenkort in de bierhandel.. Ik kan maar 1 ding zeggen en dat is dat het een echte aanrader is.

RÊVE ABSTRAIT
rêve abstrait
  • BROUWERIJ DIAZ Brewing Company
  • HERKOMST Baudoun, Henegouwen, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Sour IPA
  • ALCOHOL 5.9% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Shaker Glas
BIEROMSCHRIJVING

De Rêve Abstrait heeft een wazige en intense gele kleur, bijna op fruitsap af met een iets grover schuim. In de geur krijg je vrij intense aroma’s van mango, papaya en pompelmoes met een frisse moutige achtertoon en wat hopbloemen. In de smaak een mooi samenspel van bitter en zuur met veel sappigheid en het tropisch fruit dat rijkelijk terugkomt. Een bier dat ondanks zijn volume van 50 cl. zeker uitnodigt om volledig op te drinken.

FOODPAIRING

Drink de Rêve Abstrait op een zomers terras op zijn eentje of bij een frisse salade met zachte kaas.


DIAZ BREWING COMPANY

Rue du Canard 1, 7331 Baudour

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.