Revanche II

Het klinkt wel bijna een wraakzuchtig en geweldig bier deze Revanche II, en eigelijk is hij ook wel geweldig… geweldig goed en bitter! Het is er een uit het gamma van de Dochter van de Korenaar. Deze kleinere brouwerij uit de Antwerpse uithoek Baarle-Hertog is in 2007 opgericht door Monique en Ronald Mengerink.

Het is -naar mijn mening- een van de betere brouwerijen dat ons land telt. Vaak brouwen ze in kleinere oplages maar steeds met hun eigen karakter en nu en dan heel experimenteel.

Naast hun selectie vaste bieren maken ze ook een serie bieren dat op houten vaten wordt gerijpt, de een nog specialer dan de andere. Van Quasi elk van hun vaste bieren maken ze speciale, vaak houtgerijpte edities met aardig resultaat, zoals de Ensemble di Montalcino 2019 die ik eerder al voorstelde.

Deze Revanche II is een triple dryhopped American IPA gemaakt met Galaxy, El Dorado, Rakau, Mandarina & Enigma hop. Een hele hoop dus. Die zorgen voor zijn heel aromatisch maar tegelijk vol en bitter karakter.

De Naam Dochter van de Korenaar komt van het feit dat volgens de kronieken Keizer Karel V rond 1550 liet optekenen dat hij eerder de voorkeur gaf aan het sap van de dochter van de korenaar dan aan het bloed van de dochter van de Korenaar.

REVANCHE II : DEGUSTATIEFICHE
Revanche II
  • NAAM BIER Revanche II
  • BROUWERIJ De Dochter van de Korenaar
  • HERKOMST Baarle-Hertog, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL American IPA
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERVEERTEMP. 8°c.

UITZICHT

Intens goudenblond van kleur met een eerder fijne schuimkraag.

GEUR

Een moutige geur met eerder zoet citrusfruit (gekonfijte sinaasschillen), kruidige hoptoetsen en hars.

SMAAK

Een vrij stevige bitter in de aanzet die wel perfect verwoven is met het iets zoetere karakter. De mouten blijven mooi hangen tot in de afdronk.

FOODPAIRING

Serveer deze bij mijn crispy chickenburgers, een goede curry of vettig comfortfood.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.