De Préaris blond is een van de vaste bieren in het gamma van deze Oedelemse brouwerij. Een verfrissend blond bier met toch eeen stevige bitter om als gewoon blond bier door het leven te gaan maar dat maakt het des te levendig en dorstlessend.

  • BROUWERIJ Vliegende Paard brouwers
  • HERKOMST Oedelem, West-Vlaanderen
  • KLEUR Blond
  • STIJL Blond bier
  • ALCOHOL 6% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Préaris blond is licht goudgeel van kleur met een heel stevige witte schuimkraag. In de geur valt een heel frisse citrustoets te bemerken met een zacht moutige toets. Aan de geur merk je al een rijkelijke hopgift.

In de smaak proef je de bitter vrij direct zonder dat die storend is. Het moutige in de smaak zorgt voor genoeg tegengewicht. Over het algemeen een vrij fris maar fijnbitter bier met voldoende saturatie ook en zo aangenaam om te drinken.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Vliegende Paard Brouwers is een vrij recente brouwerij uit het West-Vlaamse Oedelem. Brouwerij is misschien een groot woord want het overgrote deel van het bier wordt gebrouwen bij de proefbrouwerij in Lochristi. Maar uiteraard veranderd dat niets aan het feit dat de recepten door Andy Dewilde zelf zijn samengesteld.

Andy brouwde zelf al enige tijd bieren als hobby tot in 2010 een hobbybrouw competitie georganiseerd werd door brouwland.

Met een zelfontwikkelde kloon van een Rochefort 10 diende hij zijn kandidatuur in, en met succes! De winst diende als start om er professioneel mee aan de slag gaan.

De benaming vliegende paard komt van niet ver, het is de verwijzing naar de naam van de wijk waar hij woont. Daar is er ook een plek voorzien om van de bieren te komen genieten en krijg je een zicht op de proefbrouwinstallatie. Daar worden de recepten eerst ontwikkeld en geprobeerd op kleine schaal. Op grote schaal worden de bieren bij de proefbrouwerij in Lochristi gemaakt.

De préaris blond is maar een van de nog zo veel andere bieren in het gamma. Steeds bieren met een eigen karakter, waarvan je niet kan zeggen : ‘hé, dat heb ik al geproefd’! wat de dag van vandaag soms al eens moeilijk is.

Voornamelijk iets stevigere en donkere en blonde bieren krijgen hier de voorkeur, maar ook aparte bieren, zoals de Smokey Li met Lapsang Souchoung thee.

FOODPAIRING

De Préaris blond doet het goed bij gerechten met witte vis zoals tarbot of griet met een romige saus. Ook bij iets pittigere kazen komt deze tot zijn recht.


Brouwerij Vliegende Paard Brouwers

Beverhoutsveldstraat 33, 8730 Oedelem

Website : www.prearis.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.