Ondertussen toch wel een goede klassieker geworden, het Hommelbier van brasserie Leroy uit het Ierpse Boezinge. Gemaakt met 100% Poperingse hop is dit bier zeker een streekproduct te noemen. Hommel is het lokaal dialect voor hop, en dat merk je ook in het bier dat een heel aangenaam hoppig karakter heeft.

  • BROUWERIJ Brasserie Leroy
  • KLEUR Blond
  • STIJL Sterk blond bier
  • ALCOHOL 7.5% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS Tulpglas
SMAAKBESCHRIJVING

Hommelbier heeft een diep goudblonden kleur met een stevig wit schuim.

In de geur krijg je instant die frisse hoppetoetsen met een lichte kruidigheid van de gist. Fruittoetsen van citrus en pompelmoes afkomstig van de hop zijn mooi samengesmolten met een vleugje karamel van de mouten.

De smaak start direct fluweelzacht met een goed verwoven hopbitter. In de afdronk komt de lichte kruidigheid terug dat aan komijn doet denken.

EXTRA INFORMATIE

Brasserie Leroy is al generaties lang een begrip in de Westhoek maar heet nog maar sinds 2016 zo. De brouwerij is eigenlijk een samensmelting van 2 brouwerijen.

De geschiedenis gaat al terug tot in 1572! Brouwerij Het Sas werd opgericht aan het Sas in Boezinge. Voor sommigen misschien gekend van de Saspils.

Een 50-tal jaar later ontstond brouwerij van Eecke in Watou en deed toen dienst als de kasteelbrouwerij voor de graaf van Watou. Het doorstond vele oorlogen en plunderingen maar het kasteel niet.

In 1862 startten- de familie van Eecke met het maken van hoge gistingsbieren in Watou.

In 1915 moest brouwerij Het Sas eraan geloven in de eerste wereldoorlog maar werd niet veel later in het centrum van Boezinge terug opgericht in 1924.

Met de lancering van het hommelbier in 1981 kende de brouwerij een groot succes. Niet veel later kwamen de beide brouwerijen in de handen van de familie Leroy via familiebanden. In 1995 kwam er een grote bottelarij in Boezinge en toen werd ook besloten om alles te laten samensmelten.

Het was echter pas in 2016 dat beide namen samensmolten tot wat we nu kennen als Leroy Breweries.

FOODPAIRING

Drink een hommelbier zo op zich of bij rijkere visgerechten met saus.

Ook roodbacteriekazen als Herve of Watoukaas gaat perfect hierbij.

Probeer het Hommelbier zeker ook eens met onderstaand recept

0 Add to Favorites

Een heerlijk herfstig gerecht dat je eigenlijk perfect elk seizoen kan klaar maken. Gebakken zalm met witlofsalade. Eventueel een frissere dressing erbij en het is zo aangepast.

Boordevol onverzadigde vetten, vezels en vitaminen, meer moet je niet hebben. Het is dan nog eens klaar in een handomdraai ook.


Brasserie Leroy

Diksmuidseweg 404, 8904 Boezinge

Website : www.leroybreweries.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.