piraat triple hop

De Piraat Triple Hop is een van de Piraat versies dat gemaakt wordt bij de Evergemse brouwerij Van Steenberge.
In dit bier wordt de klassieke Piraat (die tevens met dezelfde wijngist gemaakt wordt als de Gulden Draak), extra gehopt met 4 aromatische hopsoorten om zo aan zijn rijkelijk aroma te komen. De Piraat is al sinds het gezegende topjaar 1988 (mijn geboortejaar, vandaar) op de markt. De Piraat Triple Hop kwam er in de navolging van de Amerikaanse traditie om sterker gehopte bieren op de markt te brengen.

De geschiedenis van brouwerij van Steenberge gaat al héél lang terug. Opgericht in, verschiet niet, 1784! Toen heette het nog gewoon brouwerij de Peer en was het werk van Jean Baptist De Bruin en gehuwd met Petronella Schelfaut.

Na hun overlijden ging de brouwerij steeds over in familiehanden, eerst naar de neef Jozef Schelfaut, van wie de dochter huwde met een van Steenberge. In 1919 ging de naam over naar brouwerij Bios om dan uiteindelijk de huidige naam van Steenberge aan te nemen.

De brouwerij is de dag van vandaag een echt staaltje van innovatie en tegelijk traditie. Er wordt dan ook voortdurend geïnvesteerd maar altijd met de mens en het milieu dat centraal staat.

Gekende bieren van brouwerij van Steenberge zijn Augustijn blond en bruin, Gulden Draak, Baptist, sinds 2019 Fourchette en uiteraard de Piraat.

PIRAAT TRIPLE HOP

piraat triple hop
  • KLEUR Blond
  • STIJL Sterk blond bier/IPA
  • ALCOHOL 10.5% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS Breed tulpglas (Duvel)

De Piraat Triple Hop heeft een diepe goudgele kleur en een stevige witte schuimkraag.

In de geur krijg je direct een goede peperige, pittige en zelfs aardse hopgeur. Daarnaast warm tropisch fruit en zoete mouten. De geur vertelt al direct dat het om een stevig bier gaat.

De smaak is rijk met een puntje zoet in de aanzet maar zonder overdreven te zijn. De bitter zit goed versmolten in het bier en die hopgeuren komen in de afdronk ook goed terug. Een bier om langzaam maar zeker van te genieten.

FOODPAIRING

De Piraat Triple hop serveer je best bij goed gerijpte kazen, rijke visgerechten en verschillende curries.


Brouwerij van Steenberge

Lindenlaan 25, 9940 Evergem/Ertvelde

Website : www.vansteenberge.com

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.