país tropical

País Tropical, ik ken er wel veel die graag op een tropisch land en bij voorkeur aan de kust er van zouden willen liggen. MAar bij gebrek daaraan gaan we voor een tropische beleving in het glas. Een zomerse en frisse IPA van het Amsterdamse Oedipus brewing.

OVER OEDIPUS BREWING EN HET BIER

Oedipus brewing is een verhaal dat gestart is in Amsterdam noord, exact 10 jaar geleden en een serieuze groei al heeft gekend. Bezielers van dienst waren Sander Nederveen, Paul Brouwer, Alexander Mager, Tristan Spits en Rick Nelson (die laatste stapte er reeds uit).

Ze startten hun avontuur als huurbrouwer bij brouwerij de Molen maar 2 jaar later ging de brewpub reeds open dankzij een geslaagde crowdfunding. Het brouwen van Dubbels, tripels en bock zal je hier niet tegenkomen. Als voorvechters van craftbieren en speciaalbieren in de regio gaan ze volop voor bieren van een laag alcoholgehalte met veel hop en fruitigheid, al durven ze ook zure bieren te maken of donkere. Gekende bieren zijn Mannenliefde, Thai Thai of Polyamorie en zijn het hele jaar te verkrijgen, net als deze País Tropical.

Daarnaast hebben ze uiteraard een hele resem seasonals en collabbieren, ism andere brouwerijen uit zowel binnen- als buitenland. In 2019, na vele jaren van groei en succes kwam Heineken ten tonele om een kleiner aandeel te kopen in de boomende brouwerij. Dat zorgde uiteraard voor een goede partner en extra investeringsmogelijkheden, maar ook extra kennis.

Niet veel later openden ze op het Javaplein in Amsterdam een tweede taproom met muziek, dj’s en uiteraard veel bieren maar ook gerechten om te eten.

De País Tropical is een lichte ipa dat in 2016 uitkwam, eerst als bier voor diegene die meededen met de crowdfunding maar nu voor iedereen te verkrijgen. Hij is vooral puur in smaak en met veel hoptoetsen door de gebruikte Mandarina Bavaria, Citra en Mosaichop. Met een IBU van 25 valt hij nog onder de vrij bescheiden bittere categorie.

PAÍS TROPICAL
país tropical
  • BROUWERIJ Oedipus brewing
  • HERKOMST Amsterdam, Nederland
  • KLEUR Blond
  • STIJL IPA
  • ALCOHOL 5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De País Tropical heeft een bijna witgele en wazige kleur met een stevig wit schuim. In de geur zachte hoptoetsen met pure hopbellen, citrusfruit maar ook de gerst en tarwe laat zich merken. In de smaak veel frisheid door de zesty bitter dat er in zit en fruitige toeten in de afdronk. Een sappige en lichte dorstlesser voor in de zomer!

FOODPAIRING

Drink deze País tropical als aperitief, bij lichte salades met geitenkaas, gerookte zalm of bij deze kipspiesjes.


OEDIPUS BREWING

Gedempt Hamerkanaal 85, 1021KP Amsterdam

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.