orange

De Orange is een van de bieren in het gamma van Verduyn bieren uit Marke, een vrij recent biermerk dat inspeelt op kleur en smaakbeleving.

OVER VERDUYN BIEREN

Verduyn bieren is enkele jaren geleden ontstaan uit een passie voor bier en vooral een fascinatie voor kleur. Na het proeven van een pekzwart ijsje dat eigenlijk gewoon heerlijk zoet smaak was Henk Verduyn aangenaam verrast. Het contrast in smaak en kleur bracht hem op het idee om dit naar bieren over te brengen. Mensen onbevangen laten proeven en verrast laten worden dat de smaak en kleur niet samenhangen. Henk kwam met zijn wild idee aankloppen bij beerselect in Gent en die dachten en ontwikkelden direct mee met het bier.

Het eerste bier dat op de markt kwam is de black, een pikzwart bier dat niet alleen door de mouten komt maar vooral ook door actieve kool te gaan gebruiken. Deze werd gevolgd door de Orange en de Pink. Deze Orange valt op door zijn oranjeblonde kleur en is een tripel pur sang maar niet met die overdreven alcoholgloed. Gekruid met citroen en koriander voor een iets pittigere smaak. De Pink is dan weer een speels en fruitig bier dat zijn kleur en smaak krijgt door framboos maar vooral ook door het sap van rode biet te gaan gebruiken.

Wat Henk zijn fascinatie voor kleur ook nog versterkt is het feit dat zijn zonen eigenlijk kleurenblind zijn. Vandaar ook het leuke etiket met cijfers, wat ook gebruikt wordt als test voor kleurenblindheid.

ORANGE

orange
  • BROUWERIJ Verduyn bieren (Beerselect)
  • HERKOMST Marke, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 8% vol.
  • SERV.TEMP. 6° c.
  • GLAS tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Orange heeft, hoe kan het ook anders, een oranjeblonde kleur met een iets grover schuim. De geur komt vooral heel moutig over zoals een echte tripel hoort te zijn met een stevige koriandertoets en zoete sinaas. De smaak is niet bombastisch qua alcohol en body wat in vele tripels soms over the edge durft te zijn. Een eerder zachte tripel met een flinke kruidige toets en een fijne bitter die goed aanhoud maar niet stoort.

FOODPAIRING

De Orange is een allround bier dat het prima zal doen bij gerijpte kazen en visgerechten met saus.


VERDUYN BIEREN

Kalvariestraat 75, 8510 Marke

Website : www.verduynbier.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.