ondineke

Ondineke, klinkt als een ode aan een speciale vrouw uit het leven van de brouwer maar de oorsprong van de naam van deze fijne Aalsterse tripel ligt toch ergens anders..

OVER BROUWERIJ DE GLAZEN TOREN EN HET BIER

Brouwerij de Glazen Toren is het werk van 2 heren, Jef Van den Steen en zijn compagnon sinds vele jaren, Dirk de Fauw. Van deze eerstgenoemde heb ik het geluk gehad les te mogen krijgen, zelf is hij bierauteur en schreef hij reeds een paar boeken over bier en zetelde hij al meermaals in bierwedstrijden. Een vat vol kennis dat hij in zijn bier toont maar waar hij ook heel passievol over kan vertellen.

De brouwerij zelf werd in 2002 opgericht in Erpe-Mere met nu een moderne 25 hl installatie die momenteel zelfs te klein is om het groeiende succes aan te kunnen. Daarom werd recent uitgeweken naar een industrieterrein in Aalst om zo verder te kunnen uitbreiden. Daar is nu plaats voor verschillende tanks van 37 hl en een nieuwe afvullijn. De Saison d’Erpe-Mere is wel het meest gekende en geliefde bier van hen en naast dit Ondineke maken ze ook nog lentebier, witbier, een scotch en een dubbel bier.

De bieren worden naar alle hoeken van de wereld bijna geëxporteerd waaronder Australië, Japan, USA, UK, Rusland, …

Dit Ondineke heeft zijn, enfin haar naam te danken aan Ondine, de boekenwurmen onder ons kennen haar als het hooofdpersonage uit het boek ‘de Kappelekensbaan’ van Louis-Paul Boon. Het is het officieel stadsbier van Aalst en wordt gebrouwen met Aalsterse Hallertau Mittelfrühhop, uniek en lokaal is het dus zeker!

ONDINEKE
ondineke
  • BROUWERIJ Brouwerij de Glazen Toren
  • HERKOMST Erpe-Mere, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 8.5 % vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS Kelkglas
BIEROMSCHRIJVING

Het Ondineke heeft een Diepblonde kleur met een iets grovere maar stevige witte schuimkraag. In de geur domineren de mouten met zoete granen, wat biscuit en zachte fruitige toetsen van wit en geel fruit. De kruidige gisttoetsen zijn zeker aanwezig maar subtieler dan vele andere tripels. De smaak is opvallend droog maar fijn met hier iets meer indrukken van de gist en daarnaast een fijne bitter die aanhoudt tot in de afdronk. Niet dé meest uitgesproken tripel maar een dankbaar bier bij veel bereidingen.

FOODPAIRING

Drink het Ondineke bij deze mousse van ham of bij gegrilde vis en schaaldieren, vol-au-vent en andere romige gevogeltebereiddingen. Een stukje belegen kaas is ook prima!


BROUWERIJ DE GLAZEN TOREN

Glazentorenweg 11, 9420 Erpe-Mere

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.