olivia kveik session ipa

Deze Olivia Kveik session IPA is er een uit het ondertussen al gigantische gamma van brouwerij de Hophemel. Een heel recent maar sterk opkomende contractbrouwerij (wat zoveel wil zeggen dat ze hun bieren ergens anders (laten) brouwen) en dat in 2020 het licht zag.

Bezielers van dit project zijn zythologen en bierliefhebbers Geert Vandormael en Steven Broekx, 2 avontuurlijke fijnproevers die op zoek gaan naar vernieuwende smaken en combinaties in al hun bieren die ze maken. Quasi maandelijks brengen ze een nieuw bier uit dat bijna altijd weet te verrassen. Deze is daar dus zeker een van. De bieren worden dan ook steeds maar eenmalig gebrouwen op de installatie van BRAUW te Genk en binnenkort ook in hun eigen brouwerij.

Wat de naam van al van hun brouwsel betreft gaan ze op een leuke wijze te werk. Ze gebruiken de heel gekende Druivelaar (ja die scheurkalender) en gaan de vele heiligen af. Zo is deze Olivia Kveik session IPA genoemd naar Olivia van Palermo, een Christelijke die een martelarendood stierf op Tunis nadat ze vele heidenen bekeerde naar het Christendom.

De Olivia Kveik session ipa is dus een session ipa met de Noorse Kveik gist. Die zorgt voor een iets neutraler, doch funky gistaroma met fijne citrustoetsen en laat vooral de hop doorschijnen.

Naast klassieke bierstijlen, want die maken ze ook, maken ze zoals gezegd specialere en gelimiteerde bieren zoals een ipa met ananassap of wat dacht je van een stout met ferrero rochers of een ipa met koffie. Allen de moeite om eens te gaan opzoeken. Met al hun foodpairing ervaring organiseren ze tevens ook degustaties met perfect passende gerechten bij hun bieren.

Sinds 2022 hebben ze nu ook hun eigen taproom en dit jaar, 2023, nemen ze hun eigen brouwinstallatie in gebruik maar zoals eerder vermeld kunnen ze voor grotere volumes nog terecht bij anderen. Een goed weetje is dat ze op de Beer awards de prijs mochten wegkapen van beste nieuwkomer.

OLIVIA KVEIK SESSION IPA : DEGUSTATIEFICHE
olivia kveik session ipa
  • NAAM BIER Olivia kveik session ipa
  • BROUWERIJ Hophemel
  • HERKOMST Hasselt/Genk, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Session IPA
  • ALCOHOL 4.2% vol.
  • SERVEERTEMP. 6°c.

UITZICHT

Wazige intense gele kleur met een rijkelijke en wat grovere schuimkraag.

GEUR

In de eerste indruk een funky toets van de gist met gelijk ook citrusfruit en harsige toetsen van de hop na het walsen en opwarmen in het glas.

SMAAK

Een vrij presente maar aangename bitter met een heel verfrissend en sappig karakter. De hop blijft mooi hangen tot in de afdronk. Een echte dorstlesser

FOODPAIRING

Serveer deze bij halloumi met gegrilde perzik en limoensorbet of zomerse gerechten met wat pit in.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.