De Noblesse is een lichter blond bier van brouwerij dochter van de korenaar. Licht maar tegelijk smaakvol en vrij pittig met een fijne hopbitterheid en veel moutige accenten
Het bier wordt omschreven alls het ideale overgangsbier tussen pils en speciaalbier, ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen!
- BROUWERIJ Dochter van de Korenaar
- HERKOMST Baarle-Hertog, België
- KLEUR Blond
- STIJL Kölsch/Blond bier
- ALCOHOL 5.5% vol.
- SERV.TEMP. 7°c.
- GLAS Fluitglas of tulpglas
SMAAKBESCHRIJVING
Een licht gouden kleur met stevig wit schuim. Heel moutige eerste indruk met vooral de granen en biscuit dat merkbaar zijn. Tegelijk ook een fijne kruidigheid van de hop. Heel frisse aanzet, dorstlessend en verfijnd. De bitterheid van de hop is goed gedoseerd en is goed verwoven erin.
Een lichter blond bier met karaktertrekken van een pils maar net dat ietsje meer.
EXTRA INFORMATIE
Dochter van de Korenaar is een kleine brouwerij uit de Antwerpse uithoek Baarle-Hertog. De brouwerij is in 2007 opgericht door Monique en Ronald Mengerink.
Het is -naar mijn mening- een van de betere brouwerijen dat ons land telt. Vaak brouwen ze in kleinere oplages maar steeds met hun eigen karakter en nu en dan heel experimenteel.
Naast hun selectie vaste bieren maken ze ook een serie bieren dat op houten vaten wordt gerijpt, de een nog specialer dan de andere. Van Quasi elk van hun vaste bieren maken ze speciale, vaak houtgerijpte edities met aardig resultaat.
De Naam Dochter van de Korenaar komt van het feit dat volgens de kronieken Keizer Karel V rond 1550 liet optekenen dat hij eerder de voorkeur gaf aan het sap van de dochter van de korenaar dan aan het bloed van de dochter van de Korenaar.
De Noblesse is gemaakt om de pilsdrinker geleidelijk aan te verleiden om over te stappen naar blond speciaalbier, bij mij is het alvast gelukt (al veel langer eigenlijk).
FOODPAIRING
de Noblesse past best bij riviervis, schaal- en schelpdieren of als aperitief
Brouwerij Dochter van de Korenaar
Oordeelstraat 3B
2387 Baarle-Hertog
Website voor meer informatie : www.dedochtervandekorenaar.be
Ontdek hier alle andere biertips
Perfecte begeleider bij volgend recept
Zeebaars op het vel gebakken, prei à la nage en aardappel
Omschrijving
Een visgerecht dat zowel in de zomer als in de winter kan geserveerd worden. Gemakkelijk om te bereide, met niet te veel ingrediënten en bovenal heerlijk gezond
Ingredients
Instructions
Voorbereiding
-
Prei
Snijd het meeste van het groen van de prei. Net boven de wortelduwt u de punt van het mes door de prei in het midden en snijd u prei zo door naar boven. Houd beide helften open met de handen en spoel zo de eventuele aarde uit de prei.
Snijd in stukken van een 6-tal cm en vervolgens in fijne reepjes net als op de foto, zo krijgt u julienne.
-
Aardappelen
Spoel de aardappelen grondig (niet schillen!) en snijd ze overlangs in kwartjes.
Kook ze beetgaar in gezouten water, let er op dat ze zeker niet te zacht zijn.
-
Zeebaars
Controleer de zeebaars op eventuele graten en kijk als alle schubben mooi verwijderd zijn. Snijd ze schuin doormidden en geef lichte insnijdingen in de velkant. Op deze manier voorkomt u dat de stukken vis gaan omkrullen tijdens het bakken.
Bereiding
-
Prei
Stoof de preireepjes aan in wat boter maar laat niet kleuren, kruid met peper en een snuifje zout. Voeg de bouillon toe samen met de dille, peterselie en room. Voeg dan de aardappelen nog eventjes toe om te warmen en kruid indien gewenst nog even bij.
-
Zeebaars
Kruid de zeebaars op de velkant en de vleeskant met peper en zout. Laat wat olie warmen in de pan tot ze heet is en bak de vis op de velkant tot het vel zeker krokant is. Draai nog even kort om, dit om zeker te zijn dat de vis gaar is.
-
Dresseren
Schep met een schuimspaan de prei uit de bouillon en leg onderaan op het bord, daarop de vis met de velkant naar boven. Schep wat bouillon over de prei en leg de stukjes aardappel er tegenaan