De Noblesse is een lichter blond bier van brouwerij dochter van de korenaar. Licht maar tegelijk smaakvol en vrij pittig met een fijne hopbitterheid en veel moutige accenten

Het bier wordt omschreven alls het ideale overgangsbier tussen pils en speciaalbier, ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen!

 • BROUWERIJ Dochter van de Korenaar
 • HERKOMST Baarle-Hertog, België
 • KLEUR Blond
 • STIJL Kölsch/Blond bier
 • ALCOHOL 5.5% vol.
 • SERV.TEMP. 7°c.
 • GLAS Fluitglas of tulpglas

SMAAKBESCHRIJVING

Een licht gouden kleur met stevig wit schuim. Heel moutige eerste indruk met vooral de granen en biscuit dat merkbaar zijn. Tegelijk ook een fijne kruidigheid van de hop. Heel frisse aanzet, dorstlessend en verfijnd. De bitterheid van de hop is goed gedoseerd en is goed verwoven erin.

Een lichter blond bier met karaktertrekken van een pils maar net dat ietsje meer.

EXTRA INFORMATIE

Dochter van de Korenaar is een kleine brouwerij uit de Antwerpse uithoek Baarle-Hertog. De brouwerij is in 2007 opgericht door Monique en Ronald Mengerink.

Het is -naar mijn mening- een van de betere brouwerijen dat ons land telt. Vaak brouwen ze in kleinere oplages maar steeds met hun eigen karakter en nu en dan heel experimenteel.

Naast hun selectie vaste bieren maken ze ook een serie bieren dat op houten vaten wordt gerijpt, de een nog specialer dan de andere. Van Quasi elk van hun vaste bieren maken ze speciale, vaak houtgerijpte edities met aardig resultaat.

De Naam Dochter van de Korenaar komt van het feit dat volgens de kronieken Keizer Karel V rond 1550 liet optekenen dat hij eerder de voorkeur gaf aan het sap van de dochter van de korenaar dan aan het bloed van de dochter van de Korenaar.

De Noblesse is gemaakt om de pilsdrinker geleidelijk aan te verleiden om over te stappen naar blond speciaalbier, bij mij is het alvast gelukt (al veel langer eigenlijk).

FOODPAIRING

de Noblesse past best bij riviervis, schaal- en schelpdieren of als aperitief


Brouwerij Dochter van de Korenaar

Oordeelstraat 3B

2387 Baarle-Hertog

Website voor meer informatie : www.dedochtervandekorenaar.be

Ontdek hier alle andere biertips

Perfecte begeleider bij volgend recept
0 Add to Favorites

Zeebaars op het vel gebakken, prei à la nage en aardappel

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 15 min Totale tijd 30 min
Aantal personen: 4

Omschrijving

Een visgerecht dat zowel in de zomer als in de winter kan geserveerd worden. Gemakkelijk om te bereide, met niet te veel ingrediënten en bovenal heerlijk gezond

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiding

 1. Prei

  Snijd het meeste van het groen van de prei. Net boven de wortelduwt u de punt van het mes door de prei in het midden en snijd u prei zo door naar boven. Houd beide helften open met de handen en spoel zo de eventuele aarde uit de prei.

  Snijd in stukken van een 6-tal cm en vervolgens in fijne reepjes net als op de foto, zo krijgt u julienne.

 2. Aardappelen

  Spoel de aardappelen grondig (niet schillen!) en snijd ze overlangs in kwartjes.

  Kook ze beetgaar in gezouten water, let er op dat ze zeker niet te zacht zijn.

 3. Zeebaars

  Controleer de zeebaars op eventuele graten en kijk als alle schubben mooi verwijderd zijn. Snijd ze schuin doormidden en geef lichte insnijdingen in de velkant. Op deze manier voorkomt u dat de stukken vis gaan omkrullen tijdens het bakken.

Bereiding

 1. Prei

  Stoof de preireepjes aan in wat boter maar laat niet kleuren, kruid met peper en een snuifje zout. Voeg de bouillon toe samen met de dille, peterselie en room. Voeg dan de aardappelen nog eventjes toe om te warmen en kruid indien gewenst nog even bij.

 2. Zeebaars

  Kruid de zeebaars op de velkant en de vleeskant met peper en zout. Laat wat olie warmen in de pan tot ze heet is en bak de vis op de velkant tot het vel zeker krokant is. Draai nog even kort om, dit om zeker te zijn dat de vis gaar is.

 3. Dresseren

  Schep met een schuimspaan de prei uit de bouillon en leg onderaan op het bord, daarop de vis met de velkant naar boven. Schep wat bouillon over de prei en leg de stukjes aardappel er tegenaan

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.