ne kemping

Ne Kemping is een van de bieren in het gamma van Beers 4 Nature uit Turnhout, gecreëerd naar aanleiding van het tv programma ‘De Kemping’ op één en dus ten voordele van vzw de Kemping van jongerenbegeleider en creatieveling Tijs Vanneste.

OVER BEERS 4 NATURE EN DE KEMPING

Beers 4 Nature is het werk en project van 3 Antwerpse vrienden uit de Kempen, Kevin, Jeroen en Pieter. Alle 3 zijn ze gepassioneerd door bier en brouwen ze graag bier. Maar een andere passie die ze delen, dat is de natuur en bossen bij uitbreiding.

Graag maken ze zelf vele tochten in bossen maar die verdwijnen helaas maar al te gauw of worden geprivatiseerd. Met Beers 4 Nature willen ze daar verandering in brengen.. Ze willen namelijk hun winst niet zelf opdoen maar er bossen mee aankopen om zo toch een stukje natuur te vrijwaren voor de komende generaties, een echt nobel doel! Op de dag van vandaag hebben ze al 2 grote stukken bos kunnen kopen, 1 in Mol en 1 in Geel. Vrij sterk gezien het project nog maar in maart 2020 is gestart. De droom is om niet enkel in de Kempen maar ook daarbuiten bossen te kunnen gaan kopen.

Zelf zijn de heren allemaal brouwers en maken en proberen ze hun recepten in kleine oplage om die dan op grote schaal te laten brouwen ergens anders. Ondertussen hebben ze al een 5-tal bieren in het gamma waaronder deze ‘Ne Kemping’. Deze wordt gebrouwen in opdracht van vzw De Kemping van duizendpoot Tijs Vanneste, jongerenbegeleider, zanger, tatoeëerder en nog zo veel meer. Ook is hij gekend onder de alias Jef van Echelpoel, gekend van Van Echelpoel (gekend van Ziet em duun, nvdr.). Met de Kemping richt hij zijn peilen op jongeren met een moeilijke achtergrond en een moeilijke arbeidsloopbaan om ze zo via een traject ook een kans te geven.

En bij ne kemping hoort natuurlijk ook bier.. nl. Ne Kemping! Een fris moutig en licht bier om van te genieten vooral bij goed weer, gemaakt met 3 gestemoutsoorten en een mengeling van 4 kruiden. Naast Ne Kemping hebben ze nog 4 bieren gelinkt aan dieren en natuur, namelijk de Toekan, Hert, Voske, en Flamingo.

NE KEMPING

ne kemping
  • BROUWERIJ Beers 4 Nature (contractbrouwerij)
  • HERKOMST Turnhout/Mol, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Blond bier
  • ALCOHOL 6.2 % vol.
  • SERV.TEMP. 5° c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

Ne kemping is een bleker blond bier met een grovere schuimkraag. In de geur ruik je zijn moutig karakter met een toets van karamel en een lichte fruitigheid zoals perzik en appelbloesem. Op de achtergrond merk je dan weer een lichte kruidigheid. De smaak is heel zacht en verfrissend met ook hier de mouten in de hoofdrol. Een niet al te uitgesproken maar frisse afdronk sluit het geheel af.

FOODPAIRING

Ne Kemping is perfect als aperitief, bij fijne vleeswaren, tomaat garnaal of andere tapas.


BEERS 4 NATURE

Sint-Paulusstraat 53, 2400 Mol

Website : www.beers4nature.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.