De Nautile triple is een van de vele bieren die ik mee bracht vanop mijn trip naar Frankrijk want ook daar maken ze vele goede (craft)bieren.. en niet enkel wijn dus. Deze is van de hand van Brasserie Nautile, een jonge brouwerij die in 2017 opgericht werd in Rezé nabij Nantes.
Bezielers van dit ondertussen toch al groter project zijn Munoz Del Blanco en Fabien Morvan die later dan nog eens vervoegd werden door Clément Touzé. Die kwam van een andere brouwerij die in datzelfde jaar 2017 helaas de deuren moest sluiten. Ze maken hier bieren in allerhande stijlen, van ipa over porter tot klassiekere farmhouse ales. Alles wordt met een sausje van Jules Verne overgoten en dat zie je dus duidelijk aan de labels.
Deze Nautile Triple is er een in klassiekere Belgische stijl waar de gist goed doorkomt maar die tegelijk ook de hop en het fruitige niet uit het oog verliest.
NAUTILE TRIPLE : DEGUSTATIEFICHE

- BROUWERIJ Brasserie Nautile
- HERKOMST Rezé, Nantes, Frankrijk
- KLEUR Blond
- STIJL Tripel
- ALCOHOL 8.5% vol.
- SERVEERTEMP. 8°c.
UITZICHT
Intens blonde en licht wazige kleur met een fijne schruimkraag.
GEUR
De geur is eerder moutig met vooral vers graan en iets minder zoete mout, rijp wit fruit en een hint van honing dat doorkomt.
SMAAK
Verrassend finessevol van smaak met voornamelijk het kruidige van de gist dat domineert.
FOODPAIRING
Serveer dit bier bij gerijpte kazen en gegrilde visgerechten of vol-au-vent.
Ontdek hier alle andere biertips