my little tony

My Little Tony (nee niet die pony van het speelgoed) is een van de speelse en verrassende bieren in het gamma van het Gentse DOK brewing, sinds 2018 een vaste waarde in en ver buiten de stad.

OVER DOK BREWING EN HET BIER

DOK brewing is het grote werk van 3 gepassioneerde en gedreven mensen die hun weg al eerder kenden in de bierwereld. In mei 2018 openden ze hun grote brouwerij met brewpub en aansluitend nog enkele andere (eet)zaken met grote belangstelling. Het is dan ook een grote investering geweest, een 1000 liter op maat gemaakte installatie, gisttanks, moderne apparatuur en tanks om rechtstreeks bier te serveren op een van hun 30 taps waar ze hun bieren samen met bieren van bevriende brouwerijen schenken.

De namen achter DOK brewing zijn Dimitri Messiaen die bakken horeca ervaring heeft en eerder al pils 13 lanceerde, Janos de Baets van Hedonis bieren en tot slot zythologe en Daniella Provost. De brouwerij is gelegen in hal 16 van DOK noord, een omgebouwd fabrieksterrein met vele winkels. Een stuk buiten het centrum dus wat het risico iet groter maakte maar zeker berekend was.

Met hun eerste bieren (Farmhouse tripels, baltic porter, pale ale, american ipa, noem maar op) wilden ze direct tonen waar ze voor staan, bierstijlen van rond de wereld maken met een eigen twist met leuke namen en een moderne look. Daarnaast bieden ze met ROK (bbq) en BOEF (burgers, fingerfood, oosters,…) ook nog eten aan, alle troeven in huis dus.

De My Little Tony is een stijl Amerikaanse Pale Ale bier van 5% vol. gedryhopt met Comet en Cascadehop.

MY LITTLE TONY
my little tony
  • BROUWERIJ DOK Brewing
  • HERKOMST Gent, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL American Pale Ale
  • ALCOHOL 5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS TEKU Glas
BIEROMSCHRIJVING

DE My Little Tony heeft een wazige gele kleur met een stevig wit schuim. In de geur domineert eerder de hop met geuren van ananas en pompelmoes met daarnaast ook nog een licht moutige toets. De smaak is heel droog door zijn hogere saturatie wat hem goed fris maakt. Er zit een fijne en aanhoudende bitter in de smaak gevolgd door een afdronk waar de citrus in terugkomt.

FOODPAIRING

De My Little Tony is het perfecte aperitief maar past ook bij zachte witte kazen en frisse salades (met kip).


DOK BREWING

Dok 4B, 9000 Gent

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.