mandarina vit ipa

We steken het kanaal over richting de UK, naar een streek waar ik vaker wel kom, West Sussex. Deze Mandarina Vit IPA van Firebird brewing is een van de vele bieren uit het gamma, al was deze maar tijdelijk en dus nu niet meer verkrijgbaar. Gemaakt met een Belgische witbier gist die voor een typische kruidigheid zorgt van wat koriander maar ook heerlijke sinaas die ook wel van de Mandarina hop kan komen.

OVER DE BROUWERIJ

Firebird werd in 2013 opgericht door Bill en Richard die een oude vriendschap herstelden die begon op de Brewing School van de Universiteit van Birmingham. Beiden studeerden voor een Master in Brewing Science and Technology en gingen na hun voltooiing hun eigen weg. Bill zou zich aansluiten bij het familiebedrijf King and Barnes in Horsham en Richard en uiteindelijk leiding geven aan zijn carrière bij Courage en vervolgens de overstap maken naar de Wines and Spirits Industry.

Toen ze in 2012 opnieuw contact zochten, waren er niet veel bieren nodig om te beseffen dat een joint venture in het brouwen het enige verstandige was! Al snel werd er een locatie gevonden in een oude omgebouwde steenfabriek in Rudgwick en werd een brouwerij gekocht en geïnstalleerd. Het eerste commerciële bier Heritage XX werd eind juni 2013 verkocht. 10 jaar later produceert Firebird een groot assortiment bekroonde bieren waaronder deze Mandarina Vit IPA en heeft het ook een bloeiende winkel en bar.

MANDARINA VIT IPA : DEGUSTATIEFICHE
mandarina vit ipa
  • BROUWERIJ Firebird brewing
  • HERKOMST Rudgwick, West Sussex, UK
  • KLEUR Blond
  • STIJL White IPA
  • ALCOHOL 4.8% vol.
  • SERV.TEMP. 5°c.

UITZICHT

Een vrij intense bleekblonde en licht wazige kleur met een stevige witte schuimkraag.

GEUR

In de geur een licht moutige indruk met een hint naar de tarwe ook. koriander, mandarijn en citrus komen er perfect gedoseerd door met achteraan een licht kruidige gisttoets.

SMAAK

De smaak is sappig en verfrissend met voldoende body en ook een fijne aangename bitter.

FOODPAIRING

Serveer deze Mandarina Vit IPA bij lichte gerechten met schaaldieren, gamba’s uit de oven.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.