mak es pruuve

Mak es Pruuve is het eerste bier dat gebrouwen werd door de Zaventemse brouwerij MAK Brewery. Enkele enthousiaste jonge kerels met een grote liefde en passie voor bier die enkele jaren geleden het avontur aangegaan.

  • BROUWERIJ MAK Brewery (bierfirma)
  • HERKOMST Zaventem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Tripel
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.
  • GLAS Teku glas
BIEROMSCHRIJVING

De Mak es Pruuve is een lichtere goudblonde tripel met een stevige witte schuimkraag.
In de neus krijgen we als eerste al die typische zoetere geur van steenfruit, banaan en mouten.
Die kruidigheid door de gist zoals bij vele tripels heb je hier een stuk minder maar dat maakt het eigenlijk net aangenamer. De smaak is direct heel rond en romig met ook hier het zoete fruit, maar vooral die moutigheid dat bovenkomt en die ook in de afdronk blijft hangen.

Een heel aangename, ronde en zachtere tripel, een geslaagd debuut van de brouwerij!

OVER HET BIER EN DE BROUWERIJ

MAK brewery is dus het verhaal van een vrolijke bende van 9 vrienden die gepassioneerd waren door bier. Het begon allemaal met de aanleg van een legendarische muur met al de geproefde bieren, of toch al zeker door minstens een van de bende. Het was toen 2013.

Naarmate de collectie aandikte en ze meer kennis kregen over bier en beter en beter wisten wat goed was leek het hen een goed idee om zelf aan het brouwen te slaan en met als ambitie hun eigen bier op die muur te krijgen. Ervaring met brouwen hadden ze echter nog niet. Daarvoor klopten ze aan bij een kennis uit het dorp. Het was begin 2017 toen ze hun eerste hobbybrouwsel maakten.

Hun tripel kreeg meer en meer succes want de mensen bleven er om vragen.. Daartoe besloten ze om hun tripel ‘MAK eens proeven’ (zo heette hij oorspronkelijk) op grote schaal te gaan laten brouwen midden 2018. De reacties waren direct positief en het succes groeide.

Eind 2019 was het tijd om iets nieuws te gaan maken, genaamd de Maknifique, een saisonbier. Het eerste brouwsel werd al goed onthaald maar het zal wel nog duren tot juni 2020 dat het bier officieel gelanceerd wordt. Ondertussen mocht de MAK es Proeven al een dubbele gouden plak ontvangen op de European Beer Challenge, een grote eer. Datzelfde bier werd in februari 2020 herdoopt tot de MAK es Pruuve en kreeg een herstijling.

Niet veel later mocht hun MAKnifique en alweer hun MAK es Pruuve opnieuw een dubbele gouden medaille ontvangen. Bewijs dat het goed gaat en de smaak van de bieren zeker goed zit!

De MAK es Pruuve is trouwens met minstens 50% Belgische hop gemaakt.

FOODPAIRING

Deze MAK es Pruuve past perfect bij lichtere visgerechten en jong belegen kazen, alsook bij een lekker stukje paté. Probeer hem vooral ook eens bij ons recept van rode poon dat u hieronder terug vindt!


MAK BREWERY

Pastoor Vandereyckenlaan 29, 1933 Sterrebeek

Website : www.makbrewery.com

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.