langharig tuig

Langharig tuig, misschien niet de meest handige naam als je deze zou gaan willen bestellen op café maar het is toch wel aan te raden eigenlijk.

Van Moll is een vrij recente craftbier brouwerij dat zich in 2013 in Eindhoven kwam vestigen. Om zo een grote stad te zijn vonden ze het niet kunnen dat er nog geen brouwerij te bespeuren was.

Als grote bierliefhebbers twijfelden Jaap Hermans en Erwin Van Moll niet om een eigen brewpub te openen. En mét succes! Als ondernemers maar vooral gepassioneerde liefhebbers gaan ze steeds op zoek naar het beste unieke recept.

Ze wisselen veel gedachten en recepten met andere brouwers uit om zo authentieke maar tegelijk unieke, frisse bieren te brouwen. Naast hun gamma van vaste bieren, waar de triple trouble die ik eerder al voorstelde deel van uitmaakt, maken ze ook verrassende en moderne craftbieren, elk met een eigen twist. Zo ook met dit langharig tuig, een witbier dat gedryhopt werd om een extra frisse en fruitige toets aan te geven. De naam komt trouwens van een dialecte benaming die gebruikt wordt als ereteken door heavy metal fans.

Langharig tuig

langharig tuig
  • BROUWERIJ Van Moll craftbeers
  • HERKOMST Eindhoven, Nederland
  • KLEUR Blond
  • TYPE Witbier
  • ALCOHOL 5.5% vol.
  • SERV.TEMP. 5°c.
  • GLAS TEKU glas

BIEROMSCHRIJVING

Dit langharig tuis is een lichtblond en wazig bier met een stevige schuimkraag. De geur doet onmiddelijk heel fruitig aan. Vooral zoete muskaatdruiven, bloesems en citrusfruit dat opvalt naast een lichtkruidige toets door de gist.

In de smaak is het heel sappig en fris maar met toch nog een romige aanzet. Een echt zomers bier dat vooral onder de zon goed tot zijn recht komt.

FOODPAIRING

Langharig tuig smaakt het best als aperitief of bij asperges à la flamande, gerookte zalm en koude zeevruchten.


Van Moll craftbeers

Keizersgracht 16A, 5611 GD Eindhoven – Nederland

Website voor meer informatie : shop.vanmollcraftbeer.com

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.