la trappe blond

De La Trappe blond is een van de trappistenbieren die gemaakt worden bij de Onze-Lieve-Vrouwabdij de Koningshoeven in het Nederlands Berkel-Enschot, dat we beter kennen onder de naam van La Trappe.

Eind de 19e eeuw vluchtten enkele monniken vanuit hun abdij in het Franse Soligny-la-Trappe (Vandaar dus de naam La Trappe) richting Berkesl-Enschot waar een een stuk grond met schuur toegewezen kregen van de Nederlandse koning Willem II op een van zijn buitenverblijven, wat de naam Koningshoeven verklaart. In 1881 was dat, daar deden ze ook een van de eerste diensten.

Om inkomsten te genereren startten ze in 1884 met een brouwerij. In 1991 werd al een nieuwe brouwerij ingericht om de bouw van de abdij die in 1894 werd gestart te bekostigen. Er werden regelmatig al eens samenwerkingen aangegaan doorheen de jaren om de grote vraag aan te kunnnen, bijvoorbeeld met Stella-Artois en Bavaria.

In 1980 werd, na de stopzetting van de samenwerking met Stella, de merknaam La Trappe in gebruik genomen. Daarbij hoorde de lancering van de La Trappe dubbel en niet veel later de Tripel. Later kwamen er meerdere bieren bij in het gamma zoals een bock, quadrupel, Isid’Or en de puur, alsook bieren die op eiken vaten worden gerijpt. De La Trappe blond was al veel eerder op de markt gekomen, in 1928 al maar dan in een veel lichtere 4% vol. versie.

LA TRAPPE BLOND

  • KLEUR Blond
  • STIJL Blond bier
  • ALCOHOL 6.5% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Kelkglas

De La Trappe blond heeft een stro- tot goudgele kleur met vooral heel kruidige gistaroma’s die we bij de biersommeliers als 4VG omschrijven (Leffe is daar hét voorbeeld van) en is wat eigen aan vele abdijbieren. Maar hier is het wel eerder subtiel en beter te noemen dan de laatstgenoemde. Daarnaast ruik je ook nog de granen en citrus.

De smaak is zacht met ook hier de gisttoetsen die terug komen en een fijne CO2 prikkeling. Het bier balanceert in de afdronk op fijnbitter en zoet. Een aangenaam degustatiebier waar je er wel een meer van kan drinken.

FOODPAIRING

De La Trappe blond past perfect bij vele visbereidingen, jongere en half belegen abdijkazen en schaaldieren.


BROUWERIJ DE KONINGSHOEVEN

Eindhovenseweg 3, 5056 RP, Berkel-Enschot (Nederland)

be.latrappetrappist.com

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.