clé du bonheur

Het werd nog eens tijd om een Waals bier aan jullie voor te stellen dus bij deze de Clé du Bonheur van Brasserie du Caméleon uit het Namense Gesves. Een van de paradepaardjes van de brouwerij en vrij uniek met peer- en cognacaroma’s.

OVER BRASSERIE DU CAMÉLÉON EN HET BIER

rasserie du Cameleon is het werk van de jonge Naamse ondernemer Steven Desmet. Gepassioneerd zytholoog en lang werkzaam geweest in de evenementensector. Zijn opzet is om unieke en vernieuwende bieren op de markt te brengen en iedereen eromheen samen te brengen en vooral te laten genieten van de passie die hij in zijn bieren steekt.

De microbrouwerij bestaat sinds 2019 en Steven bracht al enkele leuke bieren uit die met geen ander te vergelijken vallen. Zo maakt hij de KLBS American IPA, en daarnaast is er ook nog de ‘Pie Colleuse’, een black ipa maar dus ook deze ‘Clé du Bonheur’, een rijker bier met peer en cognacaroma. Een unieke combinatie die je nog nergens anders zal geproefd hebben en de ‘clé du bonheur’ of gelukssleutel hangt er bij aan het flesje, ideaal als aftrekker.

CLÉ DU BONHEUR

clé du bonheur
  • BROUWERIJ Brasserie du Cameléon
  • HERKOMST Gesves, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Sterk blond bier
  • ALCOHOL 8% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.
  • GLAS Kelkglas
BIEROMSCHRIJVING

De Clé du Bonheur heeft een strogele kleur met een iets grover schuim. De geur bestaat vooral uit een zoete moutige indruk met peer en aroma van cognac. In de neus is het net iets meer in balans dan in de smaak die overwegend droog is maar wel een zoet kantje heeft. Een zacht en smaakvol degustatiebier met een beetje pit over het algemeen.

FOODPAIRING

De Clé du Bonheur is een goed bier voor bij iets vettere gerechten, kip met roomsaus, pasta’s en vette gebakken vis. Ook bij nagerechten met banaan of crêpe suzettes komt deze tot zijn recht.


BRASSERIE DU CAMELEON

Bouchet 12 bis, 5340 Gesves

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.