kutbier met pruimen

Best een aparte en meer gewaagde naam voor een bier… Kutbier met pruimen. Het is er een uit het ondertussen al grote gamma van brouwerij Boegbeeld van Janneke Backhuijs-Pieters. Een blond bier met pruimen, als ode aan de Bossche kut (een typische vrouw uit den Bosch, blond, uit de achterbuurt, goed opgemaakt en steeds op een brommertje aan het rijden door de stad).

OVER DE BROUWERIJ

Brouwerij Boegbeeld is dus het project van Janneke Backhuijs-Pieters, gestart in 2015, na het volgen van een opleiding aan de HAS Hogeschool in Den Bosch waar ze Food Innovationstudeerde met als specialiteit Food & Design. Daar ontdekte er dat er een brouwinstallatie was en de rest was allemaal een logisch gevolg.

Ze oogstte voor een schoolproject veel lof met speciale kookbieren voor mannen en dat was een hit. Daarom besloot ze om een brouwerij nadien op te starten, samen met een compagnon die ondertussen al de brouwerij verlaten heeft. Elk bier dat uitgebracht wordt hoort een mindfuck te zijn die je doet nadenken. Kutbier met pruimen is het grootste en gekendste succes en die bestaat trouwens ook in een perzikversie.

De andere bieren zijn ook apart, zoals de Beul tripel (een die er in hakt), met szechuanpepers of wat dacht je van de Wanneklets, een IPA met karamel en zeezout. Allemaal het ontdekken waard.

KUTBIER MET PRUIMEN : DEGUSTATIEFICHE
kutbier met pruimen
  • BROUWERIJ Brouwerij Boegbeeld
  • HERKOMST Den Bosch, Nederland
  • KLEUR Blond
  • STIJL Blond bier met pruimen
  • ALCOHOL 6.3% vol.
  • SERV.TEMP. 7°c.

UITZICHT

Een matig intense blonde kleur met een fijne witte schuimkraag

GEUR

De iets zoetere mouten domineren in de geur maar daarnaast komt er ook veel fruitigheid naar boven met effectief gele pruimen die licht merkbaar zijn.

SMAAK

De smaak is over de gehele lijn vrij zacht, lichtjes zoet en een fijne bitter die het geheel iets boeiender maakt.

FOODPAIRING

Serveer dit Kutbier met pruimen bij hartige gerechten zoals pannenkoeken met stroop of jongere kazen.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.