koalabär

Een zeer knuffelachtige naam voor een bier deze Koalabär, maar ja het is wel degelijk een bier en afkomstig uit Duitsland dan nog. Münich brew maffia is het werk van 3 jonge mannen die in 2016 begonnen zijn aan het avontuur. Brouwmeester en CEO Dario, brouwer en logistieker Alex en Niklas, verantwoordelijk voor de verkoop zijn vrienden die eigenhandig hun bier brouwen en bottelen.

Ze maken bieren in zowel klassieke als moderne stijlen, steeds in een modern jasje. Bock en Helles ontbreekt naar Duitse gewoonte niet in het gamma maar ook ipa, pale ale, sessions, stout,… zit er in.

Deze Koalabär is een Weizenbock met een sterk gehopt kantje van Galaxy en Topazhop wat zorgt voor een aangename fruitige indruk in de anders zo klassieke gistgedreven bockbieren.

KOALABÄR : DEGUSTATIEFICHE
koalabär
  • BROUWERIJ Münich Brew Maffia
  • HERKOMST München, Duitsland
  • KLEUR Blond
  • STIJL Weizenbock
  • ALCOHOL 6.9% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.

UITZICHT

Medium intense goudgele kleur met een stevige witte schuimkraag.

GEUR

In de geur vrij veel fruit met grapefruit, perzik en mandarijn met dan op de achtergrond een vleugje banaan en lichtjes kruidnagel van de gist.

SMAAK

De eerste indruk is heel sappig en fris met een licht zurige toets, al blijft het een droog en zacht verfrissend bier met een lange afdronk en fijne bitter waar de gist subtiel in doorkomt.

FOODPAIRING

Schenk de Koalabär bij gerechten met iets vettere vis, riviervis of halfharde kazen.

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.