klbs american ipa

KLBS American IPA, vooral die KLBS doet je afvragen hoe een bier aan zo een vreemde naam komt.. Brasserie du Cameleon uit Gesves nabij Namen bedacht deze met een mooie reden.

OVER BRASSERIE DU CAMELEON EN HUN BIEREN

Brasserie du Cameleon is het werk van de jonge Naamse ondernemer Steven Desmet. Gepassioneerd zytholoog en lang werkzaam geweest in de evenementensector. Zijn opzet is om unieke en vernieuwende bieren op de markt te brengen en iedereen eromheen samen te brengen en vooral te laten genieten van de passie die hij in zijn bieren steekt.

De microbrouwerij bestaat sinds 2019 en Steven bracht al enkele leuke bieren uit die met geen ander te vergelijken vallen. Zo maakt hij deze KLBS American IPA, een typisch Amerikaanse IPA vol citrus en tropisch fruit met een stevige maar aangename bitter. De KLBS staat trouwens voor Kaleïbris-team en is gemaakt voor een team van 4 jonge wandelaars die aan de Ofam trail walk wilden deelnemen en een stevige dorstlesser wilden om nadien de dorst te lessen. Daarnaast is er ook nog de ‘Pie Colleuse’, een black ipa en de ‘Clé du Bonheur’, een bier met peer en cognacaroma.

KLBS AMERICAN IPA

klbs american ipa
  • BROUWERIJ Brasserie du Cameléon
  • HERKOMST Gesves, België
  • KLEUR Amber/blond
  • STIJL American IPA
  • ALCOHOL 5.4% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Shaker glas
BIEROMSCHRIJVING

De KLBS American IPA is een goudenblond, eigenlijk bijna amberkleurig bier en met een steviger wit schuim. De geur is heel floraal met veel bloesems en lichtkruidige hoptoetsen. Zoete karamelmouten, citrus en tropisch fruit vullen het boeket aan. In de smaak een romige textuur met een stevige maar versmolten bitter. Het fruit en de mouten komen in de afdronk mooi terug. Een heel goed gebalanceerd bier.

FOODPAIRING

De KLBS American IPA past perfect bij gebakken vette vis, curries, burgers en pizza.


BRASSERIE DU CAMELEON

Bouchet 12 bis, 5340 Gesves

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.