kamehameha

Nee mijn kat is niet over het toetsenbord heen gelopen.. de Kamehameha is effectief een bier! Een van brasserie Zythologist uit Courcelles nabij La Louvière. Een brouwerij in volledig Hawaïaans thema.

OVER BRASSERIE ZYTHOLOGIST EN HUN BIEREN

Brasserie Zythologist is een heel recente maar hyperactieve brouwerij die sinds eind 2020 met hun eigen bieren op de markt komt, en dat doen ze met volle energie.

Met Zythologist willen oprichter Nicolas Puccini en Bruno Guiot bieren brengen met Belgische know-how maar vooral met inspiratie uit het buitenland. Gewaad in Hawaïhemdjes brengen ze fruitige, frisse en vernieuwende bieren zoals deze Kamehameha en een ander bier, de Waikiki.

Beide heren hebben elkaar leren kennen tijdens een van de vele bierproeverijen en festivals en direct was er een klik en uiteraard die belangrijke link.. een grote liefde voor goed bier. Ze begonnen samen aan de studies van zytholoog waar dan ook de inspiratie voor hun brouwerijnaam vandaan kwam. Al tijdens die studies begonnen ze aan hun eigen brouwsels en experimenten en volgden aansluitend een cursus microbrouwen.

Eens de studies afgerond waren en na vele brouwsels achtten de gasten de tijd rijp om een microbrouwerij op te starten. Deze Kamehameha was het eerste brouwsel in het gamma, een NEIPA die dubbel gedryhopped werd met Citra en Simcoehop voor zijn fruitige karakter. Deze brouwen ze zelf bij een andere brouwerij waar de volumes groter zijn. Het bier is trouwens genoemd naar de oprichter van Hawaï en het mag dan ook niet raar wezen dat de droom van de brouwers is om hun eigen bier onder de zon van Honolulu te gaan nuttigen.

Hun eigen brouwerij houden ze om vele specials te brouwen in selecte oplage en dat zijn er al heel wat geweest. Van stouts met nutella tot zure bieren met confituren tot populaire hard seltzers of wat dacht je van een bier met de smaak van peper en zoutchips?

KAMEHAMEHA

kamehameha
  • BROUWERIJ Zythologist
  • HERKOMST Gouy-lez-Piéton (Courcelles, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL NEIPA
  • ALCOHOL 7% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Kamehameha heeft eeen wazige strogele kleur met een fijn schuim. In de neus krijg je een explosie van tropisch fruit als ananas en passievrucht en een klein vleugje van de mouten. Een echt Hawaïaanse cocktail bijna. In de smaak een romig mondgevoel met ook hier het fruit en een fijne hopbitter. Qua alcoholgevoel zitten we net op het randje voor neipa maar verfrissend is hij zeker.

FOODPAIRING

De Italianen zullen mij doodschieten maar een pizza hawaï zou het hier prima doen. Ook bij een salade met geitenkaas en ananas of gewoonweg als aperitief komt het bier tot zijn recht.


BRASSERIE ZYTHOLOGIST

Rue de la Station 30,

6181 Gouy-lez-Piéton

Website

Ontdek hier alle andere biertips.

Delen op facebook!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.