sunny joy

In België komen er steeds meer nieuwe en verfrissende bieren op de markt, de Sunny Joy is daar zeker een van. De vraag naar lichtere bieren wordt ook steeds groter, maar vaak gaat dat gepaard met een flauwere smaak. Wel.. hier niet! Wat je krijgt is een explosie aan geuren met een heel frisse afdronk.

  • BROUWERIJ Julia/Belgian Brew Brothers (gebrouwen bij Eutropius)
  • HERKOMST Zwevegem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Pale Ale
  • ALCOHOL 4.2% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Bolglas
BIEROMSCHRIJVING

De Julia Sunny Joy is zoals de naam omschrijft, een zonnig genot. Een bleekgele kleur met een lichte waas en stevige schuimkraag. In de neus vinden we direct de frisse geur van pilsmouten maar nog meer het tropische fruit van de gebruikte citra en simcoehoppen. Citrus, pompelmoes en zelfs een hint van passievrucht. De smaak is heel verfrissend en licht met ook hier het fruit dat domineert. Een echt zomers aperitiefbier. Nu nog wachten op de zon!

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

We hebben met Julia te maken met een biermerk, dus niet echt een brouwerij maar er zit wel kennis achter het bier. Het gezicht achter Julia is Julie Claerbout, vandaar komt dan ook de naam.

Maar de bedenkers en ondernemers zijn de 2 West-Vlaamse broers Mathieu en Thibaut Lateur, of beter gezegd de Belgian Brew Brothers. Thibaut is biochemicus met een goede kennis over gistingstechnieken en Mathieu zorgt als handelsingenieur voor de zakelijke kant.

Als fervent hobbybrouwer koos Thibaut er uiteindelijk toch voor om samen met de familie de sprong te wagen en bier op de markt te gaan brengen. Maar niet met het zoveelste blonde of donker bier.

Er mistte volgens hen toch een gastronomisch maar toegankelijk en verfijnd aperitiefbier in het landschap en daarom creëerden ze Julia. Het eerste bier in het gamma heette toepasselijk ‘the Birth’, een fris blond bier van hoge gisting gemaakt met cascade en amarillohop van 5.7% vol.

In navolging kwam de zus van Julia op de markt, deze Sunny Joy. Een bier van lage gisting van 4.2% vol. dat de zon in je glas brengt. Het is geen klassieke pils geworden maar een lager met veel citrustoetsen door de gebruikte Simcoe en Citra hop.

De Sunny Joy en the Birth worden momenteel gebrouwen bij brouwerij Eutropius in Menen.

FOODPAIRING

De Sunny Joy i een heel licht, speels en fruitig bier waardoor hij best puur gedronken wordt al aperitief of op een zonnig terras. Bij enkele lichte hapjes met garnalen of een oester komt bij zeker ook tot zijn recht.


BELGIAN BREW BROTHERS / JULIA

Avelgemstraat 96, 8550 Zwevegem

Website : www.juliabelgium.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.