juicy blue

Juicy is de Juicy Blue, een session sour ipa van Gigant zeker, maar blauw (gelukkig) niet. Het is een van de bieren van Kanaal One brewing dat vooral onder de naam Gigant goed faam aan het verkrijgen is.

OVER KANAAL ONE EN HUN BIEREN

Kanaal one brewing doet vermoedelijk bij niemand een belletje rinkelen maar menig (speciaal)bierliefhebber zal misschien wel al een van de vier bieren onder de naam Gigant in de unieke flesjes gevonden hebben in de rekken (hoewel ze tegenwoordig nu ook op blik komen). In die unieke flesjes zitten telkens aparte bieren en niet het zoveelste gewone bier dat je overal vindt.

De bieren maken vooral naam onder de naam Gigant, het werk van Miranda Provoost. Een voormalig uitbaatster van een tabakswinkel langs het kanaal in De Panne. In september 2021 kwamen de eerste bieren uit, van de eerste keer vier zelfs. Na 25 jaar de winkel open te houden wou Miranda het gamma in haar winkel op vraag van vele klanten uitbreiden met Belgische speciaalbieren maar bovenal ook eigen bier.

Miranda besloot dat in 2019 te verwezenlijken en een van haar medewerkers Kurt Outtier volgde opleiding tot microbrouwer. Een ding stond op voorhand al vast, eenheidsworst zal nooit gebrouwen worden door hen! Graag willen ze ook buiten de landsgrenzen doorbreken dus aan ambitie geen grens. Namen als Juicy Blue, Apero Cult, Shore Thin en Yellow Stone bewijzen dat zeker. Wat dacht je van bier met zeekraal en zeewier? Zulke bieren mag je dus verwachten! Hun slogan is dan ook Gigant, It’s belgian, It’s Great.

Ze mochten met hun bieren al medailles ontvangen, een hele prestatie op korte tijd en zelfs de flesjes kregen een designaward. Wegens succes werd het team al vergroot met Charlotte Ballieu en Marc Vanhoucke die verantwoordelijk zijn voor de verkoop, horeca en administratie. Brouwen wordt voorlopig uitbesteedt maar de droom is er zeker om een eigen brouwerij te beginnen.

De Juicy Blue is een session ipa, maar geen gewone. Het is een kettle sour dat met een zuurproducerende gist werd gebrouwen en rijkelijk gedryhopped. Deze zorgt voor een frisse hoppige toets, gedomineerd door citrus en passievrucht met daarnaast een frisse, malse licht zure smaak met ook een fijne bitter dat echt goed gebalanceerd is.

JUICY BLUE
juicy blue
  • BROUWERIJ Kanaal One Brewing (Gigant)
  • HERKOMST De Panne, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Session Sour IPA
  • ALCOHOL 4.4% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Juicy Blue heeft een bleekgele kleur met een iets grover schuim. De geur is heel aromatisch met veel pompelmoes, citrus, passievrucht en daarnaast een zurige toets. In de smaak valt alles heel mooi samen, zijn frisse en sappige textuur met een lichtzurige smaak en een fijne bitter die het bier ondersteunt, gevolgd door een sappige afdronk vol citrus en wat hopbloemen.

FOODPAIRING

Drink de Juicy Blue als aperitief, bij frisse salades, witte kazen en frisse hapjes of fruitsalade. Probeer hem ook eens bij een van mijn onderstaande recepten.

0 Add to Favorites

Een culinair hapje dat je op voorhand gerust kan (moet) klaar maken, vol verrassende smaken. Zelfs als je niet van geitenkaas houd zal dit je bekoren want door de honing smaakt het heel smeuïg en zacht. 

0 Add to Favorites

Heerlijk als hapje of als comfortfood voor in de zetel waar niet veel werk aan is. Kipspiesjes gemarineerd in soja met sesam en een salsa van mango en pinda. Hartig, zoet en met een lekkere crunch.


KANAAL ONE BREWING/GIGANT

Duinkerkekeiweg 1, 8660 De Panne

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips!

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.