Jettison the Hop is een van de vele (goede) sterk gehopte bieren uit het gamma van het Franse Brasserie La P’tite Maiz. Het heeft zich in hun tienjarig bestaan al goed naar boven gewerkt in de ranglijsten en harten van de bierliefhebbers in Frankrijk en nu ook daarbuiten.

Vrienden Christophe Le Gall en Quentin Besnard stortten zich in 2011 in de wereld van het bier, het proeven en het brouwen. Het duurde wel tot 2015 tot ze op een professionele manier aan de slag gingen, gelijk met de insteek om creatief en uniek te proberen zijn en bieren te maken om te delen en beleven. Voorlopig zonder een echt vast gamma maar met steeds nieuwe tijdelijke bieren.

De eerste brouwsels werden gemaakt in een klein huisje in een tuin van de familie (voor wie Frans kan weet dus nu ook wel waar hun naam vandaan komt, Petite Maison, nvdr.). In 2015 gingen ze hun bieren op grotere schaal gaan brouwen bij een andere brouwerij in Tours, zowat centraal Frankrijk en wijnkenners kennen deze stad vooral van de Touraine wijnen.

In 2017 konden ze hun intrek nemen na een succesvolle crowdfunding in hun eigen gebouw van toch wel een 850m² in Notre-Dame-d’Oé ten noorden van Tours met bijhorende taproom en winkel. Sindsdien zijn er al heel veel bieren van alle stijlen gemaakt, vaak blond wel en daarmee scoren ze steevast een plaats als een van de 20 beste Franse brouwerijen.

Deze Jettison the Hop is een Double IPA pur sang waar voornamelijk de Ekuanot, Sabro en Talushop het woord voeren.

JETTISON THE HOP : DEGUSTATIEFICHE
jettison the hop
  • BROUWERIJ La P’tit Maiz
  • HERKOMST Notre Dame d’Oé
  • KLEUR Blond
  • STIJL Double IPA
  • ALCOHOL 8% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.

UITZICHT

Heldere, diepblonde kleur met een stevige witte schuimkraag.

GEUR

De Geur wordt door de hop gedomineerd met toetsen van verse ananas en perzik op siroop maar daarnaast ook licht gekarameliseerde moeten en dennetoetsen van de hop.

SMAAK

De smaak is relatief zacht door de zoete toets maar de bitter komt er zeker door en blijft ook lang hangen.

FOODPAIRING

Serveer deze Jettison the Hop bij vettigere en Oosters getinte gerechten of een goede cheese pizza.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.