hoppy house

Als er één ding is waar ze bij brasserie Surréaliste goed overweg kunnen is het hop en dat bewijzen ze opnieuw met de Hoppy House. En qua grafische vormgeving mogen hun blikken er zeker ook zijn, dat zie je ook aan deze Hazy New England Pale Ale.

OVER BRASSERIE SURRÉALISTE EN HET BIER

Brasserie Surrealiste is een recente craftbierbrouwerij uit het Brusselse. Hoe toevallig het ook is, gelegen op het kruispunt van de moutstraat en de hopstraat, met uitzicht op de Nieuwe Graanmarkt. Sinds ergens eind 2018, begin 2019 kwamen ze met hun eerste bier, de Surréaliste Pale Ale op de markt en niet veel later met de Double Trouble.

Tot eind 2019 werden de bieren gebrouwen bij bevriende brouwerijen, maar op korte tijd hebben ze hun eigen brouwerij kunnen realiseren in de kelder van het voormalige Atelier Coppens, dat hoeden verkocht. Na enkele jaren leeggestaan te hebben prijkt daar dus nu de brouwerij van de broers Edouard en Charles Grison.

Op het gelijkvloers hebben ze een bar ingericht waar je terecht kan voor een hapje en een van hun bieren maar ook die van bevriende brouwers, natuurlijke wijnen of iets fris. Een echte brewpub dus, van de ketels naar het glas. Een concept waar ze ook bewust mee bezig zijn, milieuvriendelijkheid. Zo hebben ze een bottellijn voor blik voorzien, veel gemakkelijker te recycleren en lichter in vervoer plus dat je er artistiek gezien mooie dingen mee kunt doen, getuige het etiket van deze Dream in Simcoe.

Ook is er ruimte voorzien voor kunstenaars, digitaal of op muzikaal vlak, straatkunstenaars, dj’s noem maar op. Zoals de naam van de brouwerij vertelt is ook de gedachtengang en de vormgeving.. heel surrealistisch.

Vooral de goed gehopte bierstijlen zullen hier gemaakt worden. Hun Double Trouble maar ook deze Hoppy House is daar een mooi bewijs van. Dit bier wordt gemaakt met gerstemout, haver en tarwewout voor veel frisheid maar ook volmondigheid. 3 Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse hopsoorten zorgen voor de fruitigheid en de bitter, nl. El Dorado, Azacca en Wai-iti. Het bier werd gebrouwen oorspronkelijk voor een biershop in Eigenbrakel.

HOPPY HOUSE
hoppy house
  • BROUWERIJ Brasserie Surréaliste
  • HERKOMST Brussel, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Hazy New England Pale Ale
  • ALCOHOL 6% vol.
  • SERV.TEMP. 6°c.
  • GLAS Tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Hoppy House heeft een troebele strogele kleur met een fijne witte schuimkraag. In de eerste indruk komen vooral moutgeuren naar voor maar dan meer graanachtig. Al snel tonen de hoppen zich met geuren van mango, mandarijn en citrus. Zijn volmondige en zachtbittere smaak komt fris over met ook hier de fruitigheid die domineert maar eerder op een zachte manier.

FOODPAIRING

De Hoppy House is foodpairinggewijs ideaal bij salades, koude schaaldieren en tapas maar is even goed zo op eeen zonnig terras te genieten.


BRASSERIE SURRÉALISTE

Nieuwe Graanmarkt 22-23, 1000 Brussel

Website

Delen op Facebook!

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.