hoppebrau weissbier

Met Hoppebräu trekken we naar de uitlopers van de Beierse Alpen… Waakirchen. Tijdens mijn trip naar daar nam ik deze Hoppebrau Weissbier mee, het bier en de brouwerij niet kennende (al klonk die niet vreemd in mijn oren). Het minimalistisch design en de naam maakten mij nieuwgierig.

Het verhaal van Hoppebräu begon in de garage van Susi en Dirk Hoppe. Markus brouwde daar in januari 2010 de eerste bieren onder de naam ‘Markus Hoppes Garagenbräu’. In 2012 vertrok hij voor 14 maanden naar Mauritius voor de Flying Dodo Brewing Company waar hij veel ervaring op deed. In 2013 ging hij officieel in zijn eigen garage aan de slag maar die werd al snel te klein dus moest hij gaan gipsy brewen.

In 2016 werd de brouwerij een fulltime bezigheid en het doel was heel duidelijk: hun eigen brouwerij! Eens alles in orde was qua papierwerk kon Markus in november 2018 aan de slag in zijn eigen brouwerij. Sindsdien werkt hij met een ondertussen uitgebreid team met enthousiasme aan het nieuwe bierparadijs. Het langverwachte brouwerijrestaurant ‘Hoppebräus Zapferei’ is sinds april 2019 open voor bezoekers.

Het gamma van Hoppebrau bestaat uit enkele classics zoals een Helles, Märzen of dit Hoppebrau Weissbier. Daarnaast heb je dan specials zoals een sour met kersen, een imperial stout en de Hoppebrau Sour IPA die ik reeds eerder aan jullie voorstelde.

HOPPEBRAU WEISSBIER : DEGUSTATIEFICHE
hoppebrau weissbier
  • BROUWERIJ Hoppebrau
  • HERKOMST Waakirchen, Duitsland
  • KLEUR Blond
  • STIJL Weissbier
  • ALCOHOL 5.5% vol.
  • SERVEERTEMP. 6°c.

UITZICHT

Wazige bleekblonde kleur met een fijne witte schuimkraag.

GEUR

In de neus veel mout en tarwe, fijne citrustoetsen, banaan en de gist is nog vrij zacht aanwezig.

SMAAK

Heel licht en sappig van smaak. Een zomerse en niet al te complexe dorstlesser.

FOODPAIRING

Serveer deze als aperitief of bij carpaccio coquilles.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.