hopman

Brambrass is het werk van Bram Neudt die steeds weet te verrassen met frisse en vernieuwende bieren zoals deze hopman, een lager in een ipa stijl gemaakt in samenwerking met brouwerij Demeester uit Stasegem. Deze hopman is een bier die vraagt om een streepje zon, en zoniet brengt hij die zelf zeker in je glas.

  • BROUWERIJ Brambrass/Demeester
  • HERKOMST Stasegem, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL India Pale Lager
  • ALCOHOL 4.5% vol.
  • SERV.TEMP. 6° c.
  • GLAS TEKU glas
BIEROMSCHRIJVING

De Hopman is een bleekbond en licht wazig bier van lage gisting. De geur bestaat vooral uit fris tropisch fruit zoals passievruchten en perzik met daar doorheen een kruidige en peperige toets van de gebruikte hop. Op de achtergrond merk je dan weer licht de pilsmout. De smaak is van het begin aan heel fris en lichtbitter wat het een heel doordrinkbaar bier maakt. Ook in de smaak komt het hoppige mooi door met die kruidigheid en citrus.

OVER DE BROUWERIJ EN HET BIER

Bram Neudt is de begeesteraar van Brambrass, onder dit label maakt hij al enkele jaren bieren die niet zozeer klassiek te noemen zijn. Als zytholoog en hobbybrouwer besloot hij enkele jaren geleden zijn eigen recepten in grotere oplages te gaan maken.

Zelf beschikt hij niet over een eigen installatie (de hobbyinstallatie buiten beschouwing gelaten), dus gaat hij bij bevriende brouwerijen gaan brouwen. Ook gaat hij veel samenwerkingen aan om zo ideeën te wisselen en de krachten te bundelen met vaak verrassende resultaten. Zo maakt hij deze Hopman maar ook vele andere bieren zoals de Bébé d’Amour, Prince of Darkness, Grainman, Rik&Raf tripel, Brewer’s Nightmare enz.. En van die bieren wordt er al eens een houtgerijpte cuvee ook van gemaakt.

Deze Hopman wordt dus gemaakt bij brouwerij Demeester in Stasegem van Dirk Demeester, een meer recente microbrouwerij, opgestart in 2016 in de voormalige brouwerij ’t Gaverhopke te Harelbeke.

In 2014 startte Dirk Demeester met het brouwen van bier als hobby, de perfect manier om een midlifecrisis door te brengen alvolgens de eigenaar die toen net tram 5 was opgestapt. Een lange tijd brouwde hij bieren in zijn garage en liet die gisten in de woonkamer. Er was veel vraag naar zijn bieren onder vrienden, familie en van andere mensen en graag wou hij zijn bieren gaan promoten in de drankenhandels in de buurt.

Maar met een maximale productie van 1600 liter per maand, wat eigenlijk al veel is om te gaan maken in een garage, was er gewoon niet voldoende bier om aan de vraag te voldoen. Toen de kans zich voordeed om een brouwerij te kopen twijfelden hij en zijn vrouw Ann niet. Ze kochten het pand waar voorheen brouwerij ’t Gaverhopke in gevestigd was. Er werden extra ketels gekocht om nu bijna 6000 liter per maand te kunnen gaan brouwen.

FOODPAIRING

De Hopman is door zijn verfrissend en licht karakter het perfect aperitiefbier. Ook bij tapas, gerookte en rauwe visbereidingen en sushi is dit bier ideaal.


BRAMBRASS

Achiel Quantannenstraat 7A, 8551 Heestert

Website : facebook

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.