hop n spice

De Hop n Spice is een extra gehopt witbier van Waalse bodem, van Brasserie du Bocq. Bij gelegenheid maken ze van hun witbier (de Blanche de Namur) jaarlijks ook een speciale versie, genaamd Hop n Spice. Deze Hop n Spice is gepimpt met gember en mosaic hop wat zorgt voor veel smaak en complexiteit.

  • BROUWERIJ Brasserie du Bocq
  • HERKOMST Purnode, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Witbier
  • ALCOHOL 4.5% vol.
  • SERV.TEMP 6°c.
  • GLAS Smal tulpglas
BIEROMSCHRIJVING

De Hop n Spice is bleek geel van kleur en troebel met wit en stevig schuim, eigen aan een witbier uiteraard. De geur is heel expressief met vooral gember die opvalt. Naast die gember veel fruitigheid, rijp steenfruit en ook een flinke graantoets.

De smaak is fris, sappig en heel goed gebalanceerd. Verfrissend zoals het hoort met een fijne bitter en de gember die mooi doorkomt. Als niet liefhebber van gember kon deze mij zeker bekoren.

OVER HET BIER EN DE BROUWERIJ

Brasserie du Bocq is voornamelijk gekend bij het grote publiek van zijn Gauloise bier en Blanche de Namur.

De brouwerij zijn geschiedenis gaat al heel ver terug, tot in 1858. Martin Belot, een boer uit Purnode, brouwde toen enkel in de winter bier toen hij geen werk had op het land.

De bedeling gebeurde heel lokaal want hij leverde enkel maar onder de kerktoren en rond zijn boerderij. Zijn grootste troef was de ontdekking van een heel kwalitatieve waterlaag op het erf.

Begin de 20e eeuw werd de Gauloise voor het eerst gemaakt, met groot succes en het word tot op de dag van vandaag nog steeds gemaakt. Ondertussen werd de brouwerij een nv en kochten ze een drankencentrale op om het gamma te vergroten.

Na enige tijd stootten ze de drankencentrale af om zich op hun eigen gamma terug te focussen en zo aan hun groot internationaal succes te bouwen. Met als resultaat dat ze in 2015 aan een productie van 115 miljoen hl zijn gekomen. Daarmee behoren ze tot een van de grootste onafhankelijke brouwerijen van Wallonië.

De familie Belot heeft ondertusen de brouwerij over gelaten aan de familie Keersmaecker, dat al meer dan 30 jaar de Corsendonk bieren brouwt bij du Bocq en in 2019 is de bouw gestart van een tweede site in Yvoir, zo kan op 2 sites aan de vraag voldaan worden.

Deze Hop n Spice is hun klassieke Blanche de Namur dat gedryhopt werd met mosaichop en tijdens het kookproces werd gember gebruikt dat voor een licht pittige toets zorgt.

FOODPAIRING

Drink de Hop n Spice bij asperges met gerookte zalm of à la flamande of gewoon als aperitief.

Probeer hem zeker eens bij een van deze recepten.

gravad lax
0 Add to Favorites

0 Add to Favorites

Brasserie du Bocq

Rue de la Brasserie 4, 5530 Purnode

Website : www.bocq.be

Ontdek hier alle andere biertips.

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.