Deze Hallertau blanc saison is er eentje uit het uitgebreide en innoverende gamma van Totem craft beers uit Evergem, niet zo ver hier vandaan. Het is een frisse, lichtbittere saison op zijn fruitigheid gemaakt en gedryhopt met Halertau Blanc hop.
Totem craftbeer is ontstaan uit een passie van Klaas Dellaert en Liesbeth Van Raemdonck, ooit waren ze nog totaal onbekend met bieren en proefden ze voorzichtig een tripel. Maar jong en nieuwsgierig als ze waren kwamen daar snel nieuwe en meer gewaagde bieren bij, van gerookt over zuur tot sterk gehopt. Getriggerd door al die speciale bieren begonnen ze begin de jaren 2010 met een hobbyinstallatie. In 2013 vonden ze de tijd rijp om met hun brouwsels naar buiten te komen en deden ze een paar inzendingen op bierwedstrijden. Met succes! Direct kaapten ze brons en goud weg, dat was het teken dat het goed was en betekende de kickstart voor een groeiend succes.
Het eerste brouwsel, hun chili stout waarmee ze goud wonnen kwam in 2014 op de markt, toen gebrouwen bij Anders te Halen. De filosofie is van het begin af aan al heel duidelijk geweest.. originele bieren maken die het publiek aangenaam weten te verrassen en vooral voor het publiek die graag ontdekt. Geen saaie eenheidsworst hier alleszins!
Niet veel later klopten ze aan bij Bryggja om te gaan brouwen tot het in 2019 tijd was om hun eigen installatie te installeren in thuisbasis Evergem. Ondertussen zijn er al menige verrassende brouwsels op de markt verschenen, van zure gosebieren over een Stout met macarons en kokosnoot tot deze Hallertau blanc saison
HALLERTAU BLANC SAISON : DEGUSTATIEFICHE
- BROUWERIJ Totem craftbeers
- HERKOMST Evergem, België
- KLEUR Blond
- STIJL Saison
- ALCOHOL 4.5% vol.
- SERV.TEMP. 6°c.
UITZICHT
Matig intens blond, helder met een fijne witte schuimkraag.
GEUR
In de geur vinden we veel geuren terug zoals wit fruit, perzik, verse hopbellen maar ook peper en een lichtkruidige toets van de gist
SMAAK
De smaak start met een heel verfrissende aanzet, is heel sappig en vrij licht met een aangename zesty bitter en een lange lichtfruitige afdronk waar ook die kruidigheid in doorkomt.
FOODPAIRING
Serveer deze Hallertau blanc saison als aperitief, bij koude schaaldieren, carpaccio coquilles of fruits de mer.
Ontdek hier alle andere biertips.