Haeseveld Strong blond

haeseveld strong blond

Goede vrienden zijn zeldzaam maar weten ook wel wat je graag drinkt. Zo was deze Haeseveld Strong blond voor mij ongekend en dus ook een verrassing. Argwanend dat we geen stofferig 12 in een dozijn bier zouden krijgen in ons glas deed ik het open en proefde..

Wel, de Haeseveld Strong blond is moet ik toegegeven een heel fijn en aangenaam, verrassend bier. Het wordt gebrouwen bij brouwerij Haeseveld, gelegen te Destelbergen en ondergebracht in een spiksplinternieuw gebouw. In 1981 kwam een vroegere grote bloemenkwekerij in de handen van de familie de Gusseme. Deze bouwden een deel om tot gasthuis en lieten reeds een sterk blond bier brouwen voor de gasten. In 2018 borrelde echter de droom om zelf te gaan brouwen en zo geschiedde ook.

Onder impuls van 3 lokale ondernemers, Hans De Gusseme, Alain De Laet en Jean-Paul Macharis werd het volledige gebouw onder handen genomen en omgetoverd tot een prachtige brouwerij met bijhorend bierhuis waar je kan eten en degusteren.

HAESEVELD STRONG BLOND : DEGUSTATIEFICHE
haeseveld strong blond
  • BROUWERIJ Haeseveld
  • HERKOMST Destelbergen, België
  • KLEUR Blond
  • STIJL Sterk blond bier
  • ALCOHOL 7.9% vol.
  • SERV.TEMP. 8°c.

UITZICHT

Licht intens goudenblond van kleur met een rijke en klevende stevige witte schuimkraag.

GEUR

Veel mouten in de geur met wat brood maar voornamelijk veel fruit zoals banaan, zoet geel fruit en sinaasappel. Daarnaast zit er zeker ook een fijne kruidige hoptoets in.

SMAAK

De smaak start lichtjes zoet met direct ook de fruitigheid die dan overvloeit in een droge afdronk met daarin de hop die zijn bitter en kruidigheid afgeeft.

FOODPAIRING

Schenk de Haeseveld strong blond bij licht romige vis en gevogeltegerechten of fruitige belegen kazen.

Ontdek hier alle andere biertips

Aanbevolen artikelen

Een reactie achterlaten

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de Instagram feed instellingenpagina om een feed te maken.